Рецензія на книгу «Легкий спосіб кинути палити» Аллен Карр

Хто такий Аллен Карр Хто такий Аллен Карр? Будівельник і бухгалтер в минулому, Карр написав кілька популярних книг, більшість з яких про боротьбу з різними шкідливими звичками, які можуть перетворити життя в постійний кошмар. Крім десятка книг, він створив мережу медичних клінік Easyway. Перша клініка відкрилася в 1983 році, а сьогодні професійні лікарі та психологи в 35 країнах світу готові допомогти всім, хто хоче позбутися від звички палити, вживати алкоголь, є зайве або бореться з наркотичною залежністю.

Книга «Легкий спосіб кинути палити» вперше була опублікована в 1985 році, перевидавалася в дев'яти країнах кілька разів. Видання швидко стало відомим і популярним завдяки лише одній обставині: автор пережив те, про що пише. Карр тридцять років був активним курцем, але врешті-решт зміг кинути палити. Але, на противагу зазивають назвою книги, автор застерігає - не вірте тому, хто обіцяє, що буде легко. Книга зовсім не про чарівних таблетках і медичних препаратах, а про важку боротьбу і довгому шляху до одужання. Насправді, «Легкий спосіб кинути палити» не є докладною інструкцією для тих, хто страждає нікотиновою залежністю. Твір грунтується на особистих враженнях, роздумах в пошуках реальної можливості відмовитися від згубної звички.

Я не курю, ніколи не пробувала і навряд чи захочу поповнити ряди залежних від пачки сигарет. Але багато по-справжньому близькі мені люди хочуть або намагаються слідувати порадам Аллена Карра. Наприклад, мій дід, курив майже 30 років і дуже дорогі на ті часи сигарети, одного разу підсумував свої витрати. Сума вийшла настільки значною, що зовсім не жадібний дідусь прийшов в жах і серйозно скоротив цю статтю своїх витрат. Як він зізнався, через кілька років на зекономлені гроші цілком можна було купити автомобіль «Москвич» або «Запорожець». Саме про таку чи подібної мотивації пише Аллен Карр. Для курця важливо не думка оточуючих і навіть не рентгенівські знімки, а внутрішня готовність подолати себе, власні бажання або просто залежність. Багато людей стверджують, що можуть кинути палити в будь-який момент. Але це неправда, безжально говорить «Легкий спосіб кинути палити».

Прочитання книги - шанс отримати деякі базові знання навіть далеким від медицини і від психології читачам. Незнайомі терміни та визначення на кшталт «абстинентний синдром» і «механізм нікотинової пастки» стануть ближчими і зрозумілішими. Аллен Карр створив метод, який дійсно може спрацювати. Головне - бажання самого курця перейти до іншого способу життя. Автор насамперед робить спроби навчити читачів насолоджуватися життям і вміти знаходити вихід з будь-яких складних ситуацій.

Одна з моїх подруг, якої я подарувала книгу «Легкий спосіб кинути палити» з явним натяком, була глибоко розчарована. «Я все це знаю сама і можу кинути курити в будь-яку хвилину!» - гордо і безнадійно повідомила вона мені. Але я припускаю, що моя подружка таємно іноді перечитує розділи з подарованої книги. І я точно знаю, що коли я з шкідливості і заради справедливості журюся про втрату голлівудської посмішки, ми обидві згадуємо книжку Аллена Карра.

Слід зазначити, що сам автор не відразу залишив звичку палити і, на жаль, помер від раку легенів у віці 72-х років. Однак книга, заснована на особистому прикладі автора, який після тридцяти років куріння залишив цю звичку і ще більше двадцяти років прожив без сигарет, вже цим варта уваги. Зрозуміло, просте читання книги не може вирішити всі проблеми, але мотивувати на вчинки і зробити перші кроки для звільнення від нікотинової залежності допоможе.

купити в Ozon (179 руб.)

Хто такий Аллен Карр?