4 акушерська тиждень вагітності

Health-ua.org - медичний портал онлайн консультації дитячих і дорослих лікарів усіх спеціальностей. Ви можете задати питання на тему '4 акушерська тиждень вагітності' і отримати безкоштовно онлайн консультацію лікаря.

2015-09-17 15:26:05

Запитує Христина:

Доброго дня! Дуже потрібна допомога. На даний момент отримає очну консультацію генетика немає можливості, запис йде на 1 міс вперед. За фактом: 4 дня затримки, тобто близько 5 акушерських тижнів вагітності. Орієнтовно в період овуляції приймала Рідкісні, весь цикл приймала дезлоратадин, лоратадин, виброцил, цетиризин (поліноз), азитроміцин. До моменту 1 дня затримки ці препарати не приймала. Вагітність не планувала. Але переривати шкода.
Питання: чи є ризик тератогенного впливу з урахуванням прийому перерахованих проепаратов.Большное спасибі!

21 вересня 2015 року

Відповідає Босяк Юлія Василівна:

Лікар гінеколог, репродуктолог

Привіт, Христина! Негативного впливу на плід бути не повинно, не переживайте. У перші два тижні ще не повністю сформовано матково-плацентарний кровообіг, тому негативного впливу препаратів не буде.

2014-12-18 16:21:57

Запитує корзан елена:

Добрий день. На 3-4 акушерської тижні вагітності кололи цефтріаксон і гентаміцин 7 днів по 2 рази, свічки індометацин і димексид. Як може відбитися на розвитку вагітності і на дитину? Дякуємо.

13 січня 2015 року

Відповідає Медичний консультант порталу «health-ua.org»:

Лікар загальної практики

Привіт, Анжела! Ваше питання, що стосується можливого впливу лікарських препаратів на ембріон відноситься до категорії поширених запитань по темі «Вплив медикаментів на зачаття, перебіг вагітності і плід». Прочитати відповідь можна, пройшовши за посиланням Вплив медикаментів на зачаття, перебіг вагітності і плід . Бережіть здоров'я!

2014-09-17 11:13:52

Запитує Ольга:

Доброго дня! Зараз у мене 5 акушерська тиждень вагітності. На 3,4 і на початку 5 тижні приймала препарати цетрин, лоратодін і найз (я не знала, що вагітна). Скажіть, будь ласка, чи могли ці ліки пошкодити плоду? Зберігати вагітність?

18 вересня 2014 року

Відповідає Сітенок Алена Іванівна:

Лікар гінеколог-ендокринолог

Добридень, Ольго. Якщо вагітність збережеться, то з великою ймовірністю, плід буде здоровий. Якщо препарати викликали генетичні мутації, вагітність перерветься. Обов'язково пройдіть скринінг першого триместру.

2014-06-27 15:23:38

Запитує дарина:

Підкажіть будь ласка я дуже хвилююся! Зделала МА 24.06в клініці при спостереженні лікаря випила в9.00 3 табл. Міропрістона.26.06 прийшла повторно в клініку і прийняла ще три табл.міролют о 15.00 останні табл.пріняла. через години півтори болю в животі, відкрилася кровотеча і.т.д. сьогодні вже 27.06. Болі тривають, вийшло пару згусток, а плодове яйце я так і не виявила. У мене 6 акушерських тижнів вагітності, плід 11.08мм .подскажіте мне пожалуйста, скільки потрібно часу щоб вийшло плодове яйце ???????

03 липня 2014 року

Відповідає Дика Надія Іванівна:

Лікар акушер-гінеколог першої категорії

В даний момент, Вам необхідно провести контрольне УЗД і звернутися до лікаря, який проводив мед.прериваніе.

2013-12-10 18:26:17

Запитує Наталія:

Добрий вечір! ВипілаЕскапел після ПА, через 3 дня пішли місячні, зараз 6 акушерська тиждень вагітності. Не знаючи про вагітність імовірно на терміні 1,5 - 2 тижні прийняла за 1 таблетки Румікоз 2 дні поспіль і застосовувала один раз Мірамістин зрошуючи сечовипускальний канал, був невелике свербіння. Як вищеперелічені медикаменти можуть вплинути на плід, які додаткові аналізи треба здати, щоб виключити патологію і потворність плоду?

18 грудня 2013 року

Відповідає Серпенінова Ірина Вікторівна:

лікар акушер-гінеколог

Прийом препаратів до затримки менструації як правило не викликає вад розвитку плода.В показано УЗД в звичайні терміни: 12-13 тижнів, 18-20 тижнів.

2013-11-03 6:21:14

Запитує Тетяна:

Добридень! У мене 6 акушерських тижнів вагітності, у лікаря ще не була вважаю від початку останніх місячних. Тести позитивні. З початок в перші тижні тягнуло в лівому боці внизу живота потім все налагодилося я перестала переживати, але почалися світло-коричневі виділення не скажу що сильно просто переживати початку підкажіть що робити зараз вихідні консультації не працюють. І ще перехворіла фарингіт один день була температура 38,6 але термін був приблизно 3 акушерські тижні вагітності. Чи може це як то відбитися на дитині і розвитку? Дякуємо.

05 листопада 2013 року

Відповідає Дика Надія Іванівна:

Лікар акушер-гінеколог першої категорії

Будь-яка інфекція з температурою 38,6 - може відбитися на вагітності. В даному випадку необхідно УЗД, не залежно від часу затримки місячних. Бажано повторити тест на вагітність.

2013-07-01 15:54:40

Запитує катя:

Доброго дня! скажіть у мене зараз добігає кінця 12 акушерська тиждень вагітності, але від зачаття 10. кажіть я можу вже прийти на перше планове узі? що буде видно на такому терміні на узі?

03 липня 2013 року

Відповідає Гераскевич Лариса Миколаївна:

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії

Добрий день. Перше планове УЗД проводиться з 10 по 13 тиждень вагітності.

2013-03-27 12:49:58

Запитує Наталія. :

Щиро дякую за відповідь.
Скажіть, будь ласка, а який зв'язок між гомоцистеїну і рівня СЕФ? Чи не знайшла в інтернеті. І, на мій превеликий жаль, не знайшла лабораторію, яка суміш може призвести це аналіз. По крайней мере, в переліку на інтернет сторінках, такого я не побачила. Але буду ще дізнаватися по телефону.
Хочу уточнити з приводу гомоцистеїну. У мене був 11,78 мкмоль при лабораторної нормі 12 мкмоль. Але моя гінеколог сказала, що це старі норми і потрібно, щоб він був не більше 9. Брала фолієву кислоту і менсяц вітаміни групи В. Через місяць мій гомоцистеїн був уже 6 з чимось, точно не помню.Еще через місяць 3 з чим -то.
І скажіть, будь ласка, в наслідок чого виникає гіпергідроамніон? Чи міг цей фактор стати причиною смерті плоду?
Вибачте, що стільки питань. Дуже хочу дитину і страшенно боюся повторення вагітності, що завмерла.
Про всяк випадок скопіюють моє попереднє запитання і Вашу відповідь.
Відповідь на Ваше питання
21 березня 2013 року
Запитує Наталія:
Здравствуйте.Помогіте, будь ласка, розібратися.
Мені 34, чоловікові -42. Доньці 10 років. Вирішили народити другу дитину. Я здавала аналізи на торч інфекції - негативно. Мазок з піхви показав гардренеллу. Пролечила. Виявлена ​​була ерозія шийки матки. Зробила криодеструкцию. Узі органів таза, черевної порожнини, щітовіткі - норма. Є фіброзна мастопатія, яку періодично перевіряю на узі. Аналізи на гормони: пролактин, прогестерон, тиреотропний гормон, антитіла до пероксидази - норма. Папіломавірус людини - не обнаружен.Немного підвищений гомоцистеїн. Привела його в норму і завагітніла. Протягом вагітності гомоцистеїн був хороший. На 5 акушерської тижні вагітності початок зовсім трохи і не кожен день (раз в 3 дня) мазати коричневими виделеніямі.Сделала узі.Все нормально. Матка - норматонус. Прописали дуфастон - 2 таблетки в день. На етапі планування і під час вагітності приймала фолієву кислоту - 4 мг і різні полівітамінні комплекси з перервами. На шостий акушерської тижня був сильний нежить, трохи горло боліло, але температури не було. Лікувалася інгаляціями з ромашки і содою, медом і пару таблеток Енгістол (гомеопатія) випіла.Вилечілась за днів 5. У цей період почався сильний токсикоз. Після тижневого прийому Дуфастон виділення припинилися зовсім. У 12 акушерських тижнів на узі сказали, що плід завмер на 8 тижні і що є ознаки гіпергідроамніона. Провели чистку, сказали що вакуум. Хоча на такому терміні це хіба можливо?
Підкажіть, будь ласка, які аналізи мені потрібно здати перед наступною вагітністю? Чи потрібно чоловікові здавати спермограмму, з огляду на те, що 2 вагітності здійснилися без проблем, відразу, як тільки ми захотіли. Чи могла застуда в такий досить легкій формі привести до загибелі плоду? Чи можна планувати вагітність через 4 місяці? Яка ймовірність того, що цей жах може повторитися?
Дякуємо!

25 березня 2013 року
Відповідає Палига Ігор Євгенович:
Лікар репродуктолог, к.м.н.
інформація про консультанта
Чоловікові здавати спермограмму не має сенсу, адже Ви вагітніє без проблем. Застуда теоретично могла вплинути на перебіг вагітності, але, щоб привела до завмирання, це сумнівно. Раджу на 20-24 день м.ц. здати аналіз на СЕФ, враховуючи, що гомоцистеїн був підвищений. При підвищеному рівні СЕФР необхідне введення НМГ під контролем коагулограми + віт. гр.У + фолієва кислота за 2 міс. до планування вагітності і в перші міс. вагітності. Вагітніти через 4 міс. теоретично Ви можете, але спочатку потрібно обстежитися.

29 березня 2013 року

Відповідає Палига Ігор Євгенович:

Лікар репродуктолог, к.м.н.

Гіпергідроамніон - це не причина, а швидше за маркер патології. Виникає в результаті інфікування, навіть ГРВІ (нежить, горло і т.п.) могло привести до завмирання. Визначення рівня гомоцистеїну і СЕФ - це ланки одного ланцюга, що призводять до посиленого тромбоутворення, що провокує завмирання і спонтанні аборти. Якщо рівень СЕФ підвищений, то крім вітамінів необхідне введення НМГ. За статистикою, 10% вагітностей закінчуються викиднями, на жаль. тому зациклюватися на проблемі не потрібно. Успіхів вам!

2013-03-21 17:10:42

Запитує Наталія:

Здравствуйте.Помогіте, будь ласка, розібратися.
Мені 34, чоловікові -42. Доньці 10 років. Вирішили народити другу дитину. Я здавала аналізи на торч інфекції - негативно. Мазок з піхви показав гардренеллу. Пролечила. Виявлена ​​була ерозія шийки матки. Зробила криодеструкцию. Узі органів таза, черевної порожнини, щітовіткі - норма. Є фіброзна мастопатія, яку періодично перевіряю на узі. Аналізи на гормони: пролактин, прогестерон, тиреотропний гормон, антитіла до пероксидази - норма. Папіломавірус людини - не обнаружен.Немного підвищений гомоцистеїн. Привела його в норму і завагітніла. Протягом вагітності гомоцистеїн був хороший. На 5 акушерської тижні вагітності початок зовсім трохи і не кожен день (раз в 3 дня) мазати коричневими виделеніямі.Сделала узі.Все нормально. Матка - норматонус. Прописали дуфастон - 2 таблетки в день. На етапі планування і під час вагітності приймала фолієву кислоту - 4 мг і різні полівітамінні комплекси з перервами. На шостий акушерської тижня був сильний нежить, трохи горло боліло, але температури не було. Лікувалася інгаляціями з ромашки і содою, медом і пару таблеток Енгістол (гомеопатія) випіла.Вилечілась за днів 5. У цей період почався сильний токсикоз. Після тижневого прийому Дуфастон виділення припинилися зовсім. У 12 акушерських тижнів на узі сказали, що плід завмер на 8 тижні і що є ознаки гіпергідроамніона. Провели чистку, сказали що вакуум. Хоча на такому терміні це хіба можливо?
Підкажіть, будь ласка, які аналізи мені потрібно здати перед наступною вагітністю? Чи потрібно чоловікові здавати спермограмму, з огляду на те, що 2 вагітності здійснилися без проблем, відразу, як тільки ми захотіли. Чи могла застуда в такий досить легкій формі привести до загибелі плоду? Чи можна планувати вагітність через 4 місяці? Яка ймовірність того, що цей жах може повторитися?
Дякуємо!

25 березня 2013 року

Відповідає Палига Ігор Євгенович:

Лікар репродуктолог, к.м.н.

Чоловікові здавати спермограмму не має сенсу, адже Ви вагітніє без проблем. Застуда теоретично могла вплинути на перебіг вагітності, але, щоб привела до завмирання, це сумнівно. Раджу на 20-24 день м.ц. здати аналіз на СЕФ, враховуючи, що гомоцистеїн був підвищений. При підвищеному рівні СЕФР необхідне введення НМГ під контролем коагулограми + віт. гр.У + фолієва кислота за 2 міс. до планування вагітності і в перші міс. вагітності. Вагітніти через 4 міс. теоретично Ви можете, але спочатку потрібно обстежитися.

теоретично Ви можете, але спочатку потрібно обстежитися

Читати далі

Артеріальна гіпертензія і вагітність

Історія акушерства демонструє неухильне зниження показників материнської і перинатальної захворюваності і смертності внаслідок зменшення кількості інфекційних, тромбоемболічних і травматичних ускладнень.

Історія акушерства демонструє неухильне зниження показників материнської і перинатальної захворюваності і смертності внаслідок зменшення кількості інфекційних, тромбоемболічних і травматичних ускладнень

Читати далі

Кесарів розтин: минуле, сьогодення і майбутнє

Ця стаття призначена для лікарів сімейної медицини, оскільки саме до них в недалекому майбутньому будуть звертатися жінки з питаннями, що стосуються не тільки здоров'я дитини та інших членів сім'ї, а й репродуктивних планів, перебігу вагітності та пологів, ...

Ця стаття призначена для лікарів сімейної медицини, оскільки саме до них в недалекому майбутньому будуть звертатися жінки з питаннями, що стосуються не тільки здоров'я дитини та інших членів сім'ї, а й репродуктивних планів, перебігу вагітності та пологів,

Читати далі

«Сліпі» лікарі або невидима вагітність?

І хірурги, які виконували 25-річної хворої операцію з видалення яєчників, і сама пацієнтка були шоковані, коли медики виявили в її матці повноцінний плід. Замість видалення яєчників лікарям довелося робити термінову операцію кесаревого розтину.

Замість видалення яєчників лікарям довелося робити термінову операцію кесаревого розтину

Читати далі

Природний стимулятор пологів виявлено

Родопоміч як напрямок в медицині існувало ще в Стародавньому Єгипті, але і зараз, як і 3 тисячі років тому, медикам невідомі деякі моменти, пов'язані з початком пологів. Учені з Австралії відкрили білок, який запускає цей процес.

Учені з Австралії відкрили білок, який запускає цей процес

Читати далі

Американка вагітна близнюками різного віку

Насправді, якщо бути точним, мешканка американського штату Юта вагітна не зовсім близнюками - в її утробі розвиваються два зародка, одному з яких 6 тижнів і 1 день, а іншому - 5 тижнів і 4 дні. У Енджі Кромар - рідкісна вроджена патологія, яка називається «подвійна матка» або «дворога матка», але шанс на те, що вона могла завагітніти практично одночасно в обох матках, становив не більше 1 з 5 000 000. І Енджі випав саме цей шанс .

І Енджі випав саме цей шанс

Читати далі

У вагітних і породіль ризик розвитку ускладнень після свинячого грипу збільшується в 13 разів

У жінок Австралії і Нової Зеландії, які готувалися стати матерями, в 13 разів частіше розвивалися ускладнення, викликані вірусом H1N1. Навіть після госпіталізації в відділення інтенсивної терапії загинули 11% майбутніх матерів і 12% немовлят. Медики, які проводили дослідження, відзначають, що жодна з вагітних жінок і жодна молода мати з числа тих, у кого розвинулися серйозні ускладнення, які не були щеплені проти грипу, хоча отримували такі рекомендації напередодні епідемії.

Як може відбитися на розвитку вагітності і на дитину?
Скажіть, будь ласка, чи могли ці ліки пошкодити плоду?
Зберігати вагітність?
Подскажіте мне пожалуйста, скільки потрібно часу щоб вийшло плодове яйце ?
Як вищеперелічені медикаменти можуть вплинути на плід, які додаткові аналізи треба здати, щоб виключити патологію і потворність плоду?
Чи може це як то відбитися на дитині і розвитку?
?кажіть я можу вже прийти на перше планове узі?
О буде видно на такому терміні на узі?
Скажіть, будь ласка, а який зв'язок між гомоцистеїну і рівня СЕФ?
І скажіть, будь ласка, в наслідок чого виникає гіпергідроамніон?