аритмія серця і алкоголь

Health-ua.org - медичний портал онлайн консультації дитячих і дорослих лікарів усіх спеціальностей. Ви можете задати питання на тему 'аритмія серця і алкоголь' і отримати безкоштовно онлайн консультацію лікаря.

2015-10-26 7:01:01

Запитує Олексій:

Доброго дня! готовий оплатити консультацію, зараз це не проблема.
Мені 48 років. Раз в 3-5 років трапляються напади
провокуючі фактори -ізлішества з алкоголем. 1 раз фізичне навантаження, грав в футбол Після цього продовжував грати-не було.
2 нападу були після емоційного навантаження і вживання вина. Мучить питання -возможно чи специфічну дію вина на серце?
під час нападу знятого АТФ SVT ЧСС 240, пульс в район 200, тиск низький
Результат дослідження-синусовий ритм З ЧСС 114 в хв, ознаки синдрому WPW. ЕРП п. Кента 240мсек
Т. Венкебаха> 240 імп / хв
Питання в следующем.Меня консультували, на мою думку, кваліфіковані фахівці, я багато вивчив літератури з цього питання, розумію, що ефективність і вихід -в Мірча. Але дуже сильно мучать побоювання від ускладнень, у мене під час нападів ніколи не було паніки, можливо я не знав про наслідки, а зараз буквально панічні атаки через розуміння того що якщо виключити перенавантаження емоційні з алкоголем і можливо цих напад не буде + якщо користуватися вагусних прийомами і медикаментами, то можливо і не доведу ЧСС 240 і відповідно до виклику швидкої. Є сенс спробувати змінити спосіб життя і якщо настане схоже зняти вагусних прийомами і АТФ, ну або ін. Препаратами. Якщо справив враження алкоголезалежності-це не так, просто вирішив зробити акцент на те що більшість нападів спровоковані алкоголем в поєднанні з емоційними навантаженнями. Причому не стресовими ситуаціями, а монотонними робочими рутинними моментами -по 8-12 годин роботи .Зараз місяць як сильно хвилююся-ніяких нападів.
Чи не відпускає думка що можу пошкодувати про операцію, адже напади без фібриляції передсердь це більш менш безпечно + Ви займаєтеся неінвазивної аритмією, може що щось порадите.

28 жовтня 2015 року

Відповідає Амонов Оділь Шукурлаевіч:

Лікар-кардіолог

Привіт, Олексій, та спиртне під час відходження від сп'яніння позначається і на сердце.Вам потрібно вирішити консервативно або оператівно.Я б вам порадив Мірча, якщо ви впевнені що без спиртного у вас немає нападів, то можна на тлі седативних поспостерігати.

2014-06-09 16:02:44

Запитує Ольга:

Здравствуйте.Моему чоловікові 49років, ріст 182, вес85кг.Он не приймає алкоголь взагалі і ніколи не куріл.Атлетіческого статури, займався раніше великим тенісом.Работает в офісі, на роботі часті психоемоційні навантаження, за характером інтраверт.В квітні поскаржився на перебої в серці . За ЕКГ синусова ритм ЧСС 59 в мін.Нарушеніе внутрішньошлуночковіпровідності, поодинокі шлуночковіекстрасистоли 5 за 1мін.Метаболіческіе зміни міокарда. Холтер - ЧСС від 53 до144 середня дневная- 85, сон-59.Одіночние політопние желуд.екстрасістоли все вимірювання-11949.День-9770, сон-2179.Парние желуд.екстрасістоли -1 днем.Одіночная наджелуд.екстрасістоли-26, вдень- 15, сон-11.Паузи за рахунок синусової аритмії-92.Ціркадний індекс-144% в межах норми.Втеченіі доби ЧСС-83% від возможной.Тутбулентность серцевого ритму в норме.Ішеміческіе зміни ST НЕ обнаружени.Обьем виконаної роботи по сходовим пробам 83% від максім.для даного возраста.Субмакс .ЧСС досягнута в двох случаях.Толерантность до фізіч.нагрузке висока. Протягом доби спостерігається подовження коригувати QT-інтервалу понад 450МС протягом 8 хвилин (1% часу) Аналіз на альтерацию Т не дав результатов.Варіабельность ритму сохранена.Поздніе потенціали передсердь були виявлені в 10% случаях.Результати аналізу були отримані в 46случ.із 142 .Пізніше шлуночкові інтервали були отримані в 80 случ.із 142.Прізнаков AV блокади немає. ЕХО КГ - невелика мітральна і трикуспидальная регургітація.Кальціноз аортального клапана 1ст., Відкриття його 18мм в норме.Стенкі аорти гіперехогенний, прав.предсердіе не збільшиться, прав.желудочек-26мм.Прізнаков порушення діастолічної дисфункції лівого желуд.допплеровскім методом нет.ФВ- 67% .Масса міокарда-ЛШ-177, індекс маси міокарда лев.желуд. -86г / м2.Толщіна МЖП-в діастолув мм-10, товщина ЗСЛЖ-в діастолув мм-10.Право шлуночок в мм-26. Кардіологом було призначено: Етацизин по одній таблетці. 3 рази на день один місяць, Панангин, Кудесан, Магній B6, Панангин і Милдронат внутрівенно.На тлі лікування неприємні відчуття в обл.сердца пройшли на 3 день.Холтер на тлі лікування-ЧСС від 47 до 133.Одіночние політопние желуд.екстрасістоли все вимірювання-223.День-213, сон-10..Одіночная наджелуд.екстрасістоли-11.Паузи за рахунок синусової аритмії-26.Ціркадний індекс-135% в межах норми. Тутбулентность серцевого ритму в норме.Ішеміческіе зміни ST НЕ обнаружени.Толерантность до фізіч.нагрузке високая.В протягом доби спостерігається подовження коригувати QT-інтервалу понад 450МС протягом 8 хвилин (1% часу) .Положітельний результат альтерації Т в теченіі4мін.10 сек. -2% з 2 годин 49мін.20 сек.Максімальная тривалість ділянок з позитивною альтерацією 1хв. 10 сек..среднее -1 мін..Варіабельность ритму сохранена.Поздніе потенціали передсердь були виявлені в 32% случаях.Результати аналізу були отримані в 37случ.із 140.Поздніе шлуночкові інтервали були отримані в 77 случ.із 140.Транзіторная AV блокада 1ст .Загальна тривалістю 9часов, 28мінут. Через 3неделі після скасування Етацизину результатиХолтера -.- ЧСС від 48 до145.Одіночние політопние желуд.екстрасістоли все вимірювання-11949.День-9941, сон-2981.Парние желуд.екстрасістоли -2 днем.Одіночная наджелуд.екстрасістоли-24. Парні наджелуд-2.Появілся Пароксизм наджелуд.тахікардіі-1. Паузи за рахунок синусової аритмії-52.Ціркадний індекс-138% в межах норми. Турбулентність серцевого ритму в норме.Ішеміческіе зміни ST НЕ обнаружени.Обьем виконаної роботи по сходовим пробам 86% від максім.для даного возраста.Субмакс .ЧСС досягнута в двох случаях.Толерантность до фізіч.нагрузке високая.В протягом доби спостерігається подовження коригувати QT- інтервалу понад 450МС протягом тепер 10 хвилин (1% часу) Позитивний результат альтерації Т протягом 1мін.10 сек.Максімальная тривалість ділянок з позитивною альтерацією 1хв. 10 сек.Варіабельность ритму сохраненаПоздніе шлуночкові інтервали були отримані в 75 случ.із 158.Прізнаков AV блокади немає. Після останнього холтера кардіолог повторно нам призначив Етацизин 1т.3 рази в день.сказав що приймати його доведеться кілька місяців а може постійно. А може доведеться проводити РЧА.В реальний час чоловіка нічого не беспокоіт.Прочіталі про ААП., Побоюємося продовжувати приймати етацизин повторно і тим більше длітельно.Сейчас приймаємо новопассід, пустирник, Магнерот, кудесан.Прошлі обстеження: УЗД щіт.желези-вузли часткою і перешийка. Результат пункції-цитограма кістозного зоба.ТТГ-0,56 Т4св.-16,3 Ендокринолог сказав що лікування не показано тільки спостереження, сконтролем гормонів іУЗІ.Аналізи крові, сечі в нормі, ФГДС -ХР.гастріт реміссія.УЗІ внутр.органов без патологіі.Холецістектомія в2011г.К-4,7 Са-2,62 Магній-1.05 цинк-11,5 мідь-15,3 Nа 142ммоль / л Простатспеціф. Антиген-0,3.Ліпідограмма-тригліцериди-1,4 холестерин-5,7 ХСЛНВП1,45 ХСЛПНВ-3,68 ХСЛПОНП-0,64 індекс атерогенності-3,0.КТ органів грудної клітини локальний фіброз верхньої частки правої легені S 2 ленейний фіброз поодинокі спайки переніс пневмонію в 2011г.Сердцеобичной конфігурації, нормальних размеров.Со боку костномишечной системи ознаки остеохондроза.Обратілісь до іншого кардіолога він сказав, що ААП нам не потрібні, рекомендував продовжити прийом седативних препаратів, контроль ЕКГ, Холтер через 3 міс, і дообстеження-ВЕМ, і виключити опісторхоз, ля мбліоз. Діагноз: Ідіопатичне порушення ритму, часта шлуночкова екстрасістолія.Посоветуйте пожалуста кого слухати? Чи не небезпечно проведення ВЕМ при такій частій екстрасистолії? Приймати нам етацизин або обмежиться седативною терапією з динамічним наглядом? Зараз самопочуття хороше, нічого не беспокоіт.АД завжди стабільно 120/80 мм.рт.ст. Увечері вважаємо пульс від 9 до 5 екстрасистол в хвилину! Наскільки важка наша ситуація і життєво небезпечна, адже екстрасистол так багато, майже 13000 в добу.? Я не сплю прислухаюся до нього ночами, і вдень придумую причини йому зателефонувати, хоча приховую від нього своє хвилювання. Заздалегідь дякую Вам за ответ.Ольга.

25 червня 2014 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Я б не призначав етацизин, якщо є можливість - провів би велоергометрію, якщо екстрасистолія стає частіше - робити коронарографію. Одночасно лікувати щитовидну залозу, її захворювання часто призводять до порушеннями ритму. Абляція, думаю, не дуже перспективна, т. К. Екстрасистолія поліморфна, ймовірно, не з одного вогнища. З препаратів в першу чергу намагався б бета-блокатори.

2014-06-08 7:30:31

Запитує Анатолій:

Привіт мене звуть Анатолій мені 26.
Перші симптоми занепокоєння серцебиття у мене почалися в 20 років !!!
Я зробив кардіограму узі на кардіограмі була синусова артемія і неповна блокада правої пучка Гіса! на узі було виявлено регурігація 0 + мене запевнили що це в полне нормальні показники !!! Сказали що подібні серцебиття можуть виникати іза панічних атак !!! причиною панічних атак було вегето-сосудістоя дистонія!
Потім на притягання 6 років у мене був дуже сильний напрежоний період часто стреси і проблеми з ВСД Зловживав алкоголем і нікотином на нервовому грунті !!!
(Але вже як два роки все кинув і начитав здоровий спосіб життя правильне харчування спорт але проблеми з ВСД і стреси були присутні навіть в періуд здорового способу життя що соотвественно погіршувало мій стан !!)
Але так само на притягання 6 років і всієї своєї життя я займався спортом для себе спорт зал основному! Баскетбол турнік поплавати люблю !!!!!
Але ось проблема в тому що після чергового стреса мені ставало гірше !!!!! і так ось 6 років поспіль то добре то погано я проходив курс личен ВСД але завжди неповний і брак фінансів !!!
Я, раз на рік робив кардіограму і узі до сьогоднішніх днів і у мене ті ж показники! і мене лікарі запевняли що це цілком нормально !!!
стрес тест останній раз рік наза проходив теж нормально !!!
Зараз на притягання 5 місяців я проходжу невелику реабілітація я отримав невелику травму спини 5 декомпрессионних гриж в попереку так само є остеохондроз в грудному відділі і хондроз в шийному !!!! за 5 місяці регулярних тренувань над собою! я непогано привів себе форму враховуючи що у мене проблеми з фінансами !!!
Але ось
Два місяці тому мене почали турбувати почуття важкого серцебиття, вов ремя виконання звичайної домашньої фізкультури! потім пару днями пізніше мене почали турбувати болі в лівій області грудної клітини! а так же біль під лівою грудною кліткою! Зараз пройшли! Болі виникають але дуже рідко! І в подальшому по сьогоднішній день мене турбує почуття постійного серцебиття хоча пульс тиск в нормі !!!!
Я зробив кардіограму. ось моя кардіограма!
RR-0, 8, 95 h-0,08 pq-0, 12 Синусова аритмія
Чсс-75-63Уд. в 1
s1- S2 -S3 Неповна блокада правої пучка
зниження вольтаж а в отв.3 аVL, avf, 12
Вибачте що можливо я вказав неправильні символи! почерк важко було розібрати!
Так само я зробив узі серця і не яких проблем немає все відмінно є незначна регургітація 0 + мене запевнили що це в нормі в полне! Для здорових людей
Останній візит кардіолога був два тижні тому! Вона мене запевнила що все у мене добре з серцем! причиною серцебиття може бути остеохондроз є невеликий сколіоз в грудному відділі або проблеми з застудою! або це особливості моєї нервової системи !!!!
З чим може бути пов'язано почуття серцебиття від якого відчувається вібрація в усьому тілі?
Скажіть будь ласка що конкретно означає
Так само мене дуже зацікавив діагноз?
зниження вольтаж а в отв.3 аVL, avf, 12 имено це опис з чим воно може бути пов'язане? такого раніше не було !!!!
Іноді буває що коли співаємо дуже сито відчувається серцебиття. чи може це пов'язано з підшлунковою або шлунком?
Скажіть наскільки може погано виявитися що я вже на притягання 6 років живу з діагнозом синусова Аретм неповна права блокада пучка Гіса
скажіть який режим мені потрібно дотримуватися при такій кардіограмі особено чи можна мені займатися простими фізичними упражненіяжі віджимання потягування прес в домашніх умовах!
можна мені займатися плаванням ???
За рание величезна подяка вам! Дякую за увагу буду чекати вашої відповіді! З повагою Анатолій

11 червня 2014 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Ваш кардіолог цілком правильно все сказала. З серцем все в порядку, показники ЕКГ в межах норми і ніякого лікування не вимагають. А ось до невропатолога і фізіотерапевта з приводу змін в хребті звернутися варто. Він і підкаже, які навантаження для хребта корисні, а які шкідливі. А ВСД - проблема не кардіологічна, швидше, психологічна.

2010-08-24 15:18:29

Запитує Лана:

Доброго дня!
Періодично мучать напади тахікардії, бувають досить сильні (не менше 150 уд. / Хв), панічна атака. Болі в області серця, намагаюся заспокоїти себе що це хребет. Робила ЕКГ (в той момент було все спокійно), добове моніторування (холтер) - виявили синусові аритмії, сказали що в молодому віці це нормально (мені 23)
ВІДЛУННЯ висновок: пролапс МК 1ст (гемодинамически незначний), Митральная недостатність мінімальна пріклапанная 0-1 ст.
лікар сказав що немає страшного нічого, але треба зробити ЕХО ще раз через пів року.
що насторожило.
скажіть будь ласка, що означає цей висновок ЕХО, на скільки це небезпечно для життя, як лікувати, яких заходів вжити.
я не курю, алкоголь не вживаю, тільки у свята і по чуть-чуть!
чому виникають такі проблеми зі здоров'ям?
Завчасно дякую за відповідь!

02 вересня 2010 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. ЕхоКГ боятися не треба, у Вас варіант норми, думаю, а ось з тахикардиями треба розбиратися - наступним етапом зробити черезстравохідну стимуляцію, щоб спробувати виявити цю тахікардію. Холтер, на жаль, не завжди допомагає в цьому.

2010-06-07 2:48:09

Запитує Василь:

Здраствуйте. Мене звуть Васіій, мені 22 роки. Рік тому сталася різка і тривала біль в серці, почав хвилюватися, після з'явилася задишка. При нападах завжди точкова біль за лев. лопаткою. Захоплювався алкоголем. Перша панічна атака з'явилася в автобусі, думав вмираю. ВСД по кард. типу, метральний пролапс і синусовааритмія, сказали що я занадто емоційний. S-обр.Скаліоз 8град, остеохондроз поч. прояв і поверхневий гастрит у стадії загострення. через рік мук усвідомивши що причина в заворушеннях (а думки безперервний аналізувати, що я тільки не вигадував) звернувся до психотерапевта, отримав Медікоментозное і психотерапію (гіпноз), перестав начебто боятися притупити, задишки пройшли, але мучить печія і печуть болю в грудях (за грудиною) і за лопаткою. Хочу повернути той стан коли нічого не хвилювало і боюся що так тепер буде завжди.

14 червня 2010 року

Відповідає Штібель Василь Григорович:

Лікар дитячий невролог, к.м.н.

Оскільки Ви самі відзначаєте поліпшення стану після звернення до психотерапевта, вважаю за доцільне продовжувати зустрічі. Одужання можливо, але для різних людей це триває різний час.

15 червня 2010 року

Відповідає Селюк Мар'яна Миколаївна:

Лікар терапевт вищої категорії, к.м.н., професор

Добрий день, Василь
Зверніться до гастроентеролога. Зробіть фіброгастродуоденоскопію, можливо зробіть тест на Хелікобактер пілорі. Можливо це ВХ або ГЕРБ ... Пройдете курс лікування і будете себе відмінно відчувати.

2009-11-02 13:25:34

Запитує Миша:

Мені 34 роки. За своєю природою я дуже "пережівательний" і обов'язкова людина. На роботі доводжу все справи до кінця і до того ж "приймаю все близько до серця". З 14 до 18 років займався важкою атлетикою. Поступив в інститут і, відповідно, різко кинув. Півтора роки тому я "закодувався" від згубної звички вживати алкоголь. До цього 15 років випивав міцно. Мій зріст-176 см, вага - 100 кг. Палю; іноді зловживаю курінням анаші. В останні тижні три мене почала долати аритмія і болю в області серця. Підкажіть, будь ласка, що можна і потрібно зробити для заспокоєння цього болю надовго?

09 листопада 2009 року

Відповідає Селюк Мар'яна Миколаївна:

Лікар терапевт вищої категорії, к.м.н., професор

Добрий день, Міша! З урахуванням, Вашої активної 15 річної, життя, прийшов час повністю обстежитися. Необхідно зробити все печінкові проби, включаючи і маркери вірусних гепатитів, обов'язково ниркові проби. (Будь-яка якісна лабораторія знає весь перелік цих аналізів). УЗД органів черевної порожнини.
Далі зробити ЕКГ, холтерівське моніторування, ехокардіографію.
Після цих обстежень можна приймати рішення. А, поки, як мінімум - приймайте сорбенти - белосорб або Ультрасорб. Але це тільки початок. І Ви повинні розуміти, що аритмії цим не лікуються, і, лише результати обстежень дадуть відповідь на всі Ваші запитання.

2009-01-24 23:17:05

Запитує Юрій:

Здраствуйте! Мені 28 років, десь 4 роки тому після хорошого вживання алкоголю на ранок у мене почався збій серця, потім пройшло. Так потихеньку почав з'являтися раз на місяць просто так два три сильних стрибка серця, потім ча ще й частіше. Зробили добове по Холтеру і виявили миготливу аритмію (15-20хв), підкажіть я такий молодий що мені робити і смертельно це. А якщо можна вилікувати (хірургічно), то скинте координати. Дякуємо!

29 січня 2009 року

Відповідає Медичний консультант порталу «health-ua.org»:

Лікар загальної практики

Шановний Юрію!
Миготлива аритмія є, як правило, ускладненням серцевого захворювання, тому потрібно встановити першопричину. Як мінімум, потрібно зробити ЕХО КГ серця. Крім дослідження серця, бажано зробити УЗД щитовидної залози, УЗД наднирників, аналіз крові на гормони щитовидної залози (так як захворювання щитовидної залози-тиреотоксикоз є частою причиною миготливої ​​аритмії в молодому віці). Спеціалізоване кардіологічне обстеження можна зробити в Інституті кардіології ім. М. Стражеска (вул.Народного ополчення, 5), або Інституті Серцево-судинної хірургії ім. Н.М. Амосоваін (вул М.Амосова, 6), якщо Ви перебуваєте в м.Києві.

Києві

Читати далі

Кава, кофеїн і здоров'я

Десятиліття тому вчені поставили під сумнів нешкідливість кави як напою. Вони стверджували, що споживання кави є причиною високого артеріального тиску, серцевої аритмії та інших серцево-судинних захворювань, остеопорозу, не кажучи вже про рак. Всі ці...

Всі ці

Читати далі

Гастроезофагельная рефлюксна хвороба

ГЕРБ - хронічне рецидивуюче захворювання, що виявляється характерними симптомами і / або запаленням дистальних відділів стравоходу внаслідок рефлюксу - регулярно повторюваного закидання в стравохід шлункового або дуоденального вмісту. Зустрічається у.

Зустрічається у

Читати далі

Кофеїн і підлітки - смертельні відносини

Причини раптової смерті 18-річного американського підлітка, спортсмена, який займався боротьбою, стали загадкою навіть для поліції, що проводила розслідування. Але розтин показав, що юний атлет регулярно «підстьобував» свій організм ... чистим кофеїном.

Мучить питання -возможно чи специфічну дію вина на серце?
Посоветуйте пожалуста кого слухати?
Чи не небезпечно проведення ВЕМ при такій частій екстрасистолії?
Приймати нам етацизин або обмежиться седативною терапією з динамічним наглядом?
З чим може бути пов'язано почуття серцебиття від якого відчувається вібрація в усьому тілі?
АVL, avf, 12 имено це опис з чим воно може бути пов'язане?
И може це пов'язано з підшлунковою або шлунком?
? можна мені займатися плаванням ?
Ому виникають такі проблеми зі здоров'ям?
Підкажіть, будь ласка, що можна і потрібно зробити для заспокоєння цього болю надовго?