аритмія серця наслідки

Health-ua.org - медичний портал онлайн консультації дитячих і дорослих лікарів усіх спеціальностей. Ви можете задати питання на тему 'аритмія серця наслідки' і отримати безкоштовно онлайн консультацію лікаря.

2015-10-26 7:01:01

Запитує Олексій:

Доброго дня! готовий оплатити консультацію, зараз це не проблема.
Мені 48 років. Раз в 3-5 років трапляються напади
провокуючі фактори -ізлішества з алкоголем. 1 раз фізичне навантаження, грав в футбол Після цього продовжував грати-не було.
2 нападу були після емоційного навантаження і вживання вина. Мучить питання -возможно чи специфічну дію вина на серце?
під час нападу знятого АТФ SVT ЧСС 240, пульс в район 200, тиск низький
Результат дослідження-синусовий ритм З ЧСС 114 в хв, ознаки синдрому WPW. ЕРП п. Кента 240мсек
Т. Венкебаха> 240 імп / хв
Питання в следующем.Меня консультували, на мою думку, кваліфіковані фахівці, я багато вивчив літератури з цього питання, розумію, що ефективність і вихід -в Мірча. Але дуже сильно мучать побоювання від ускладнень, у мене під час нападів ніколи не було паніки, можливо я не знав про наслідки, а зараз буквально панічні атаки через розуміння того що якщо виключити перенавантаження емоційні з алкоголем і можливо цих напад не буде + якщо користуватися вагусних прийомами і медикаментами, то можливо і не доведу ЧСС 240 і відповідно до виклику швидкої. Є сенс спробувати змінити спосіб життя і якщо настане схоже зняти вагусних прийомами і АТФ, ну або ін. Препаратами. Якщо справив враження алкоголезалежності-це не так, просто вирішив зробити акцент на те що більшість нападів спровоковані алкоголем в поєднанні з емоційними навантаженнями. Причому не стресовими ситуаціями, і монотонними робітниками рутинними моментами -по 8-12 годин роботи .Зараз місяць як сильно хвилююся-ніяких нападів.
Чи не відпускає думка що можу пошкодувати про операцію, адже напади без фібриляції передсердь це більш менш безпечно + Ви займаєтеся неінвазивної аритмією, може що щось порадите.

28 жовтня 2015 року

Відповідає Амонов Оділь Шукурлаевіч:

Лікар-кардіолог

Привіт, Олексій, та спиртне під час відходження від сп'яніння позначається і на сердце.Вам потрібно вирішити консервативно або оператівно.Я б вам порадив Мірча, якщо ви впевнені що без спиртного у вас немає нападів, то можна на тлі седативних поспостерігати.

2013-01-29 7:54:10

Запитує Олексій:

Привіт доктор! Мій зріст 193 вага 95, звичайне АД 130/85, ЧСС без навантаження від 53-73.Проблем зі здоров'ям ніколи не було.
Два місяці тому був перший випадок фібриляції передсердь, відчув хвилювання в серці, легка задишка. Викликали швидку, 140ЧСС, будинки зняти напад не змогли, госпіталізували в реанімацію, через 2 години після крапельниці ритм востановілся.Перевелі в терапію. Пройшов повне обстеження, нічого не виявлено, аналізи, щитовидка, ЕКГ, холтер все в нормі. Виписали, прописали Сотагексал.Стал моніторити кожен день АТ і ЧСС, Після прийому сотагексала ввечері лежачи пульс став опускатися до 40.
Через місяць після першого випадку стався другий напад МА, знову швидка ЧСС 140, АТ обичное.Дома напад зняти не змогли, госпіталізація, ЧСС відновився тільки через 15 годин. Всі напади траплялися рано вранці уві сні. Лікарі причину встановити не могут.В інтернеті читав що такі симптоми характерні для вагусной аритмії. Звернувся в Бакулевскій центр, відразу запропонували абляцию (що збентежило, не з'ясувавши причину лікувати наслідки).
Скажіть будь ласка, чи варто робити абляцию? Як можна знімати напад аритмії без виклику швидкої допомоги (якщо немає можливості викликати швидку)? Що взагалі порадите в даному випадку?
Дякуємо.

04 лютого 2013 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Абляція пропонується в тому випадку, коли лікарська терапія неефективна. Соталол не є препаратом першого вибору при миготливої ​​аритмії, особливо вагус-залежною. Я б призначив Етацизин 50 мг 3 р / добу або Пропафенон 150 мг 3 р / добу. Чи не виключено, що, при гарній ефективності, можна буде перейти на прийом препарату перед сном. Але вилікувати миготливу аритмію медикаментами, на жаль, не можна. Тут абляция має більше шансів.

2012-03-27 15:00:00

Запитує Світлана:

Добрий день.Мне 43 роки, вага 72кг.8 років хворію ВСД.Последніе 5 місяців страждаю від перебоїв в роботі серця Результати Екг-ритм синусовий регулярний з ЧСС 70 уд, нормальне положення ЕОС, дифузні порушення процесів реполяризації міокарда.Кардіолог-пролапс передньої стулки мітрального клапана, ЕС аритмія, СН-0, холтер-6часов синусовий ритм, шлуночкова ЕС з епізодами бигемении 7, супровентікулярная ЕС -1 призначений коріол 6.25 Є ГЕРБ, щитовидка в норме.У мене питання: чи може ГЕРБ давати ЕС 15 в хв з бігемініей, трігемініей.кашель.лі це наслідки перенесеного стресу? Что мне делать? Лікування ГЕРХ не принесло покращення, після прийому коріол ритм не установілся.Ухудшеніе стани, ночами не можу спати через сильних ударів сердца.К кого звернутися?

29 березня 2012 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. А що мається на увазі під "ГЕРБ"? У такій кількості екстрасистоли взагалі не потребують лікування. Може, досить буде Афобазол або Алор? Проляпс у Вашому випадку не хвороба, і УЗД-знахідка.

2012-02-29 12:55:15

Запитує Вікторія:

Добрий день! Допоможіть розібратися: мені 46років, діагноз АІТ, гіпотеріоз.АТТГ-525.9 (норма-до115.0) АТПО-> 600 (норма-34.0) ТТГ-7.25 (норма-0.27-4.2 Т4-1.13 (норму-0.93- 1.7) Т3-3.3 (норму-2.5-4.30) Лікар призначив еутірокс с 12.5 довести до 50. Я до 50 довести не можу, починається аритмія, сердцебіеніе.Врач наполягає на 50, прописав 10мл. анаприлина 2р.в день.Об'ясніте, що для того щоб знизити ТТГ, потрібно угробити серце, а якщо не брати еутірокс помреш від наслідків атеросклерозу.

16 березня 2012 року

Відповідає Власова Ольга Володимирівна:

лікар ендокринолог

Привіт Вікторія! У Вас є гіпотиреоз, який лікується за допомогою гормонів щитовидної залози, у Вашому випадку це еутірокс, доза ліків підбирається під контролем ТТГ, який перевіряється 1 раз в 2 месяца.Еслі Ви погано переносите встановлену дозу, тоді продовжуйте пити дозування, яку добре переносили ( не можете пити 50-приймайте 25), здавайте ТТГ, а потім вирішуйте питання про збільшення дози при необходімості.Но варіант запропонований Вашим лікарем теж вірний, так як серцебиття може бути пов'язано і з нескомпенсованого гіпотиреоз, а поки вирівнюється ормональний фон, прикриваються препаратами анаприлина. А серце гробиться будь-яким порушенням функції щитовидної залози як тиреотоксикозом, так і на гіпотиреоз, тому лікувати все одно прідется.Средніе дозування л-тіроскіна в Вашому віці 1,6 мкг на 1 кг ваги.

2012-01-29 18:14:37

Запитує РУСЛАН:

МЕНІ 23 Ось що засвідчили холтерівське моніторування, ВИСНОВОК ЗА ПЕРІОД СПОСТЕРЕЖЕННЯ ОСНОВНИЙ Ритм синусовий (В Т.Ч. синусовааритмія), МАКС УД В МІН.
(ФІЗИЧНА АКТИВНІСТЬ), мінім ЧСС -47В МІН. (СОН), НА ТЛІ ОСНОВНОГО РІТМА- екстрасистолія мономорфного монотопная Надшлуночкова, ВСЬОГО-54, мономорфного монотопная хлопця Надшлуночкова, ВСЬОГО 3, пробіжки надшлуночкової тахікардії 15 ЕПІЗОДОВ.ЕПІЗОДИ непароксізмальная синусового ТАХІКАРДІІ- 16 ЕПІЗОДІВ У ВІДПОВІДЬ НА ФІЗИЧНУ АКТИВНІСТЬ, ЕПІЗОД З МАКС7ІМ. ЧСС-126УД \ МІН. Діагностична значимість динаміки СЕГМЕНТА ST-T НЕ ВИЯВЛЕНО! ВИСНОВОК неврології ПІСЛЯ ОГЛЯДУ ДІАГНОЗ: РЕАКТИВНА СОМАТІЗОВАНААЯ ТРИВОЖНА Дипрессия СЕРЕДНЬОЇ ВАГИ, панічні атаки; НАСЛІДКИ ПОВТОРНИХ ЧЕРЕПНО-МОЗКОВИХ ТРАВМ (ЗТМ, КРАНІОЦЕРВІКАЛЬНИХТРАВМ), неуважність мікроочаговие СИМПТОМАТИКА; ДОСОРПАТІЯ З грижеобразованія, помірно БОЛЬОВИМ СИМПТОМОМ НА шийно-грудний РІВНІ. У МЕНЕ ТРАПИВСЯ НЕРВОВИЙ СТРЕСС за того що ПЕРЕЖИВ небезпечні для життя ситуації, Я ЖИВУ В неспокійному регіоні ДЕ КОЖЕН ДЕНЬ ЩО ТО вибухає, У МЕНЕ ПОЧИНАЮТЬСЯ ПРИСТУПИ ПАНІКИ КОЛИ Я ЗАСІЖИВАЮСЬ за компом АБО НАЧИНАЮ НЕРВУВАТИ І ПІСЛЯ ЦЬОГО ПОЧИНАЄТЬСЯ ПОСТІЙНА ВІДРИЖКА ЩО ВКРАЙ неприємно! Є ЧИ Є У МЕНЕ ПРОБЛЕМИ З СЕРЦЕМ І ЧИ НЕ НЕРВИ?

31 січня 2012 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. В першу чергу - нерви. Ніякого особливого лікування Ваше серце поки не вимагає.

2011-06-13 12:29:19

Запитує Артем:

ЗДРАСТУЙТЕ У МЕНЕ ДО ВАС КІЛЬКА ЗАПИТАНЬ у маей мами був інфаркт великий передньої стінки 4 роки тому зараз їй 68 років нд ці 4 роки вона приймає престариум 5 млг двараза в день Конкор 5 млг два рази в день і асперін кардіобаер 100 млг на ніч один раз три місяці тому їй замінили престариум на НОЛІПРЕЛ форте (5млг перендопріла і 1.25 індопоміда) і сказали пренімать один раз в день він їй не падошел Занеле на просто НОЛІПРЕЛ (2.5періндопріла) також приймати один раз на день вранці а Конкор 5 млг вранці а ввечері 2.5 млг потім десь через місяць вона стала амечать гостро не тривалі болі в серці наче режіт лезом секунда і проходить потім ються в області серця тяжкість начебто поклали на серце вантаж голова здавлює в області скронь але в наслідок у нё початок подніматся тиск 180/90 при найменшому рух не було можливості встати з пастелі тиск підскакував 180/90 200/100 пульс при цьому був 35-40 ударів в хвилину викликали швидку та сказала екстросістолія по типу квадрогіменіі сдела укол гепарину дімідрола аспаркам і новакаіномід але наступний день лутше Герасимчука ми поклав її в кардіологію її діагноз шлуночкова екстросістолія по типу квадрогіменіі там сдели кардіограму і по Холтером в тому числі і начолі лікувати аритмію препаратом а точее крапельницями кардорона і додали ліки плавікс 75 млг в перший день дали 4 таблетки а наступні дні по 1 табеткі на ніч і панангин 50 млг три рази в день лепрімар 40 млг один раз в деньі НОЛІПРЕЛ знову замінили на престариум 5млг але вже два рази в день як і пила раніше кардорон не допоміг і його замінили на етацизин в таблетках пити три рази в деньно довленіе падає до і пере -діческі піднімається то 130/80 то 140/80 то 170/90 і 160/90 і пульс з перебоями 4-7 рази на хвилину в зв'язку з вище перерахованих симптомів у мене до вас кілька питань при екстосістоліі може повишатся тиск до таких цифр або причина не в цьому і ще болю в області серця залишилися і тяжкість в тому числі задишка кашель особено коли встає чи оналізи які могли визначити в якому стані серце і чи немає загрози інфаркту буду дуже вдячний за відповідь з ув Артем

15 червня 2011 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Швидше, екстрасистолія частішає через підвищення тиску. І стенокардія при підвищеному тиску частіше. Лікуватися потрібно у кардіолога, УЗД серця зробити і інші обстеження, які призначить Ваш кардіолог.

2010-07-13 22:05:33

Запитує Марина:

Добрий день. Аритмія у мене з'явилася на третьому триместрі вагітності-це в 2005 році. Можна сказати занепокоєння не викликала. У грудні 2008 року я по швидкої поступила в лікарню. Скарги - підвищений тиск і посилена аритмія. ЕКГ: Синусова арітмія.Чісло серцевих скорочень 76 уд / хв. Інтервал RR (сек) - (1.05-0.39). ЧСС (уд / хв) - (57-155) Нормальне положення електричної осі серця: 41 град. Помірні зміни міокарда. При проходженні мед.коміссіі в 2009 році ЕКГ: синусова рітм.Чісло серцевих скорочень 84 уд / хв. Часті правошлуночкові екстрасистоли. Зміни міокарда з порушенням функцій збудливості (по типу тригемінії). У 2010 році ЕКГ: синусова рітм.Чісло серцевих скорочень 82 уд / хв. Нормальне положення електричної осі серця: 35 град. Правошлуночковою екстрасистоли. Помірні зміни міокарда. Екстрасистоли мене турбують в основному в положенні лежачи на спині. А в останні кілька днів практично цілими днями, вночі не відчуваю. А ще з такою погодою знову тиск підвищився і знову ж таки з роботи направили до кардіолога. ЕКГ: синусова ритм нерегулярно. Порушення функцій збудливості по типу алгоритмів (бігемінія) правошлуночкова. Кардіолог виставив діагноз - ВСД за змішаним типом. Правожелудочковая бігемініческая екстрасистолія. Лікування: Мексаритм, Persen, Магнерот. Причину виникнення аритмії встановити не можуть. Кажуть, що це, можливо, наслідки після перенесеної операції у 2004 році (тімектомія). Мій стан мене дуже турбує, всякі нехороші думки приходять в голову. Що ви мені порадите?

19 липня 2010 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. В першу чергу, женіть від себе все нехороші думки, у Вашому житті, ці екстрасистоли не загрожують. Їх походження, швидше за все, вегетативне, від неправильної регуляції роботи серця з боку нервової системи. Спробуйте до них просто не прислухатися. Але добове моніторування ЕКГ по Холтеру все-таки зробіть.

2010-02-04 17:01:09

Запитує Ольга:

Добрий день. Майже 5 років тому в мене почалися сильні болі в області серця, пульс зашкалював, дихати важко, аритмія моторошна. Я зверталася до кардіологів, діагноз, пролапс мітрального клапана 1 СТУПЕНЯ, мені були виписані таблетки: Магнерот і ще якісь, але я не помню назву. Лікар призначив курс 2 рази на рік. Потім болі поступово зійшли нанівець. Таблетки пити перестала. Ось тепер іноді мене мучать сильні болі, я проходила ЕхоКГ, майже два роки тому, була в положенні. Діагноз: Ознаки недостатності клапанів: мітрального (1 ступеня) і легеневого (0-1 ступеня). ТАХИКАРДИЯ! Висновок лікаря: Порожнини серця не розширені. Скорочення не знижуючи. Гемодинамічно незначущі клапанні регургітації. Скажіть будь ласка які наслідки всього цього, чи варто мені через це переживати, і як полегшити сильні болі ????

11 лютого 2010 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Для початку потрібно спробувати з'ясувати причину болю, найчастіше вони пов'язані не з серцем, а з проблемами хребта. Що таке "аритмія моторошна", я не знаю, такого в класифікаціях немає, а проляпс МК 1 ст - феномен, а не хвороба. Причиною тахікардії може бути все, що завгодно - починаючи від зобу, закінчуючи неврастенію.

2009-12-21 2:20:13

Запитує Іванна:

Добрий день. Мене звуть Іванна, мені 23 роки, у мене ВПС, повна АВ комунікація, дефект міжшлуночкової перегородки, гіпоплазія і стеноз легеневої артеріі.Екстасістоліческая аритмія СН2А із пониженою систолічною функцією ЛШ ФКЗ.
Укладення останнього УЗД - практично відсутня МПП, два АВ клапана на одному рівні. Гіпоплазія і виражений стеноз легеневої артерії. Гіпертрофія і розширення правого желудочка.Гіперкінез міокарда ЛШ. Сіст.функція НЕ оценівается.Расшіреніе НПВ і печінкових вен.АД 110/70
Підтримую організм таблетками і уколами два рази в рік, самопочуття хороше, не скаржуся на болі в серці .. Кардіохірург м.Донецька настійно рекомендує операцію, але не пояснює її наслідки, чи не пізно ще. Чи може, організм вже звик до такої роботі серця і оперативне втручання не дасть належного результату. Які шанси вижити після операції з таким діагнозом, і чи не пізно ще?
З повагою, Іванна.

29 грудня 2009 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Я б Вам порадив звернутися з усіма цими питаннями до Київського інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова. Занадто все складно і неоднозначно.

Занадто все складно і неоднозначно

Читати далі

Ліки від ангіни нормалізують роботу серця

Результати дослідження показали, що недавно затверджений препарат від ангіни може також виступити в якості нового потужного засобу для боротьби з рідкісним спадковим симптомом, який ставить під загрозу молодих людей і підлітків непередбачуваної смерті від зупинки серця

Результати дослідження показали, що недавно затверджений препарат від ангіни може також виступити в якості нового потужного засобу для боротьби з рідкісним спадковим симптомом, який ставить під загрозу молодих людей і підлітків непередбачуваної смерті від зупинки серця

Читати далі

Любов до кави викликає порушення в роботі серця?

Вчені стверджують, що нетривалий збільшення частоти серцебиття, яке спостерігається після випитої чашки кави або міцного чаю, не становить загрози для здоров'я. Подібне збільшення частоти пульсу не викликає небезпечних порушень серцевого ритму.

Подібне збільшення частоти пульсу не викликає небезпечних порушень серцевого ритму

Читати далі

Запобігання наслідків інфаркту

Американські дослідники відкрили шлях для створення медикаментів, що запобігають незворотні зміни серцевого м'яза внаслідок гострих порушень кровообігу. Вони виявили, що блокада специфічного білка у лабораторних мишей запобігає рубцювання міокарда

Вони виявили, що блокада специфічного білка у лабораторних мишей запобігає рубцювання міокарда

Читати далі

Тепловий удар, або смертельний марафонський біг

Безліч жителів планети захоплюються бігом на довгі дистанції. Але це важке випробування для організму - щорічно кілька «самодіяльних» марафонців розлучаються з життям. Вчені встановили головну причину таких смертей - це тепловий удар.

Вчені встановили головну причину таких смертей - це тепловий удар

Читати далі

Чим небезпечний тривалий прийом "пігулок від печії»

Винахід препаратів антацидів стало справжнім порятунком для мільйонів людей, які страждають печією, яким раніше доводилося втихомирювати печіння в стравоході за допомогою соди. Але «рятівні засоби» при тривалому прийомі можуть завдати величезної шкоди.

Мучить питання -возможно чи специфічну дію вина на серце?
Скажіть будь ласка, чи варто робити абляцию?
Як можна знімати напад аритмії без виклику швидкої допомоги (якщо немає можливості викликати швидку)?
Що взагалі порадите в даному випадку?
?лі це наслідки перенесеного стресу?
Что мне делать?
К кого звернутися?
А що мається на увазі під "ГЕРБ"?
Може, досить буде Афобазол або Алор?
Є ЧИ Є У МЕНЕ ПРОБЛЕМИ З СЕРЦЕМ І ЧИ НЕ НЕРВИ?