генітальний герпес при вагітності лікування

Health-ua.org - медичний портал онлайн консультації дитячих і дорослих лікарів усіх спеціальностей. Ви можете задати питання на тему 'генітальний герпес при вагітності лікування' і отримати безкоштовно онлайн консультацію лікаря.

2013-04-30 18:07:21

Запитує Дарина:

Добрий день. Пишу в розпачі, півтора роки тому з'явилися висипання біля входу в піхву, печіння і свербіж. На прийомі, лікар-на-віч визначив що це генітальний герпес. Був призначений курс лікування: валтрекс, інтерферон. Пропилу, відразу після лікування знову висипання. І так кожен місяць, причому місце де висипання не загоюється повністю. Постійно відчуваю, що там пошкоджена шкіра, варто розчесати, як знову з'являється виразне роздратування у вигляді шишечки. Бульбашок немає. Самостійно здала кров на герпес, визначили підвищені титри, при нормі 1,1 у мене показник був 1,8. Пішла до лікаря, здала ПЛР, рзультатах негативний. Лікар бере бакпосев і висівається кишкова паличка. Призначають пимафуцин таблетки, тридерм мазь, після мазі стає ще більше роздратування вже всього піхви, як алергічна реакція. А роздратування постійно не проходжу, затихає, але шкіра в одному і тому ж місці також як ніби постійно подряпана, в тріщинах. Від розпачу мазала все що можна, целестодерм, у мене колись був нейродерміт, припікали прополісом, ацикловіром, нистатиновой маззю. Пила валтрекс курсом, нічого не допомагає, роздратування і тріщини постійно і кожен 2 тижні з'являється ця припухлість і хронічне печіння в піхву. Ходила до дерматолога, вона каже що нічого абсолютно не бачить. Мені вже самій здається що у мене скоро параноя розвинеться. Ноя в їдь чуввтсувю що шкіра там ПОСТІЙНО пошкоджена, навіть якщо на вигляд вона ціла. Інфекцій ніяких немає, я планувала вагітність, всі аналізи чисті, цукор в нормі, що робити, підкажіть, зараз я перебуваю на 33 тижні вагітності, панічно боюся що лікарі не вгледіли герпес і він може як то відбитися на дитині, та й як жити з постійним палінням і роздратуванням. Допоможіть.

13 травня 2013 року

Відповідає Солодаренко Олександра Геннадіївна:

Лікар акушер-гінеколог

Привіт, Дарина! під час вагітності найнебезпечніше це перший контакт з інфекціей.еслі у вас вже був герпес, значить є до німу імунітет, який захищає вас і внутрішньоутробно дитини. якщо за місяць до пологів з'являються свіжі герпетичні висипання, це є показанням до кесаревого розтину. для діагностики, можна здати кров на наявність IgM і IgG до HSV 1/2 і визначити авідності, що допоможе судити про активності і давності процесу, плюс визначення герпесу в цевікальном канале.для гарантії відсутності інфекції, можна перевірити відразу після пологів кров новонародженого на наявність антитіл до герпесу. хочу вас заспокоїти, що ті симптоми які ви описуєте, можуть бути просто в слідстві гормональних і імунологічних змін в організмі жінки під час вагітності, але спочатку необхідно виключити всі можливі причини. Бажаю вам здоров'я!

2012-03-24 9:17:51

Запитує Олена:

Доброго дня! У мене вагітність 6 тижнів. При підозрі на генітальний герпес (висипання, були такі і раніше) здала аналіз ПЦР (мазок): в результаті виявлений герпес другого типу. Тиждень тому, на 5 тижні вагітності, здавала методом ПЛР (кров) на генотипування ДНК герпесу 1/2 (ДНК не виявлено) і авідність герпес 1/2 (100%). Рік тому був результат: Герпес (1,2) IgG позитивний 1: 800. Чи правильно я розумію, що у мене було загострення хронічного герпесу. Чим це загрожує майбутній дитині? І що я повинна зробити: яке додаткове обстеження і лікування для запобігання можливих вад розвитку.

11 квітня 2012 року

Відповідає Консультант медичної лабораторії «Сінево Україна»:

консультант медичної лабораторії «Сінево Україна»

Добрий день, Олена. Так, дійсно, Ви, як і більшість дорослих, довічний носій ВПГ. Само по собі носійство цих вірусів не є небезпечним, шкоди не завдає, лікування не вимагає. Лікування може знадобитися лише в разі їх актіваціі.Однако, враховуючи виявлення ДНК ВПГ в крові і наявність висипань під час вагітності активація мала місце. Надалі потрібно більш уважне динамічне спостереження на УЗД з урахуванням цих обставин. Будьте здорові!

2011-11-14 11:34:14

Запитує Маргарита:

Добрий день. Повідомте, будь ласка, які аналізи необхідно здати перед запланованою вагітністю. Діагноз генітальний герпес рецидиви щомісячні, іноді після лікування 1 раз в 2 місяці. І ще при здачі аналізу ПЛР на герпес у мене герпес не виявлено (незважаючи на щомісячні рецидиви), а у чоловіка виявлений. Чи може це як то пошкодити вагітності?

14 листопада 2011 року

Відповідає Медичний консультант порталу «health-ua.org»:

Лікар загальної практики

Доброго дня! У Вашій ситуації без очної консультації лікаря гінеколога і індивідуального визначення обсягу діагностичних та лікувальних заходів не обійтися. Генітальний герпес частіше викликаний ВПГ-2. Обов'язково необхідно планувати вагітність. Вашому чоловікові необхідно звернутися на очну консультацію до лікаря венеролога для визначення тактики превентивного лікування з урахуванням Вашої планованої вагітності. Головним в лікуванні герпетичної інфекції є етіотропне лікування, яке передбачає призначення противірусних препаратів, наприклад, препарату Вальтровір. Крім того, проводиться і патогенетичне лікування: протизапальні препарати, десенсибілізуючі препарати, імуномодулятори, препарати, що стимулюють регенеративні та репаративні процеси. Вальтровір - ключова ланка в перемозі над вірусною інфекцією. Вальтровір впливає безпосередньо на вірус герпесу. У той же час, жоден з існуючих препаратів не може позбавити людський організм від вірусу герпесу. Для плода генітальний герпес дуже небезпечний, тому не втрачайте часу, починайте лікування, щоб домогтися стійкої ремісії, під час якої можна буде вагітніти. Всього найкращого!

2011-10-06 17:28:39

Запитує Сама:

Здравствуйте! Я пів року як заміжня і пів року як живу статевої жізнью.І ми з чоловіком плануємо малюка ... Чи можна отримати інформацію? ... У мене висипання на статевих органах, свербіж. печіння, діскомфорт.В вересні обстежилася на генітальний герпес - результат негативний, гінекологом було призначено лікування ацикловір (таблетки + місцеве лікування) протягом 1 тижня - без ефекту. У серпні загострення циститу, брала Фитолизин. Контрацепція: не використовую (4 місяці тому приймала триквилар, але перервала після прийому 15 таблеток. Знову обстежилася, опис лікаря: зовнішні п / органи розвинені правильно, в області задньої спайки - папілломатозние розростання, піхву: вузьке, слизова піхву гіперемована, виділення світлі, помірні. Шейки матки: конічної форми Матка: anteversioflexio, велика, безболісна, рухома. придатки: придатки не збільшені, область їх безболісна при пальпації з обох сторон.Мне поставили діагноз папіломи зовнішніх статевих органов.Ко ьпіт. Здала аналізи.
результати:
Дослідження мазків: Ваг
Епітелій: в помірній кількості
лейкоцити: 20-40 в полі зору
Слиз: в значній кількості
Флора: рясна паличка
Трихомонади: не виявлені
Гонококи Нейсера: не виявлені
В.П.Ч.16 (фрагмент ДНК): не виявлено
В.П.Ч.6: "Пусто"
В.П.Ч.18: не виявлено
лікування:
1. Валтрекс 500 мг по 1 таблетці 2 рази на день, всередину, 5 днів.
2. панавір-гель наносити тонким шаром 3 рази в день на папіломи, 3 тижні
3. У пряму кишку: свічки полиоксидоний 0,006 по 1 свічці 1 раз в день, на ніч, 10 днів, в пряму кишку.
4. У піхві: свічки тержинан по 1 свічці 1 раз в день, на ніч, 10 днів
Все лікування можна починати одночасно. На час лікування при статевих актах використовувати презерватив. На прийом прийти через 1 місяць від початку лікування на огляд.
Лікування я ще не починала, так як повинні бути менструальний цикл. Скажіть, чи не так страшна моя хвороба? Після курсу лікування. повністю чи я вилікувався? Чи потрібно чоловікові пройти дослідження (у нього немає ніяких симптомів)? Чи можна вагітніти і які можуть бути загрози для майбутньої дитини? А якщо раптом, затримка місячних і допустимість вагітності, то як вчинити? лікування природно не по вище вказаних препаратів? що Ви можете сказати з приводу призначення лікаря? .... Заздалегідь велике спасибі!:)) ... Чекаю Вашої відповіді! З повагою Сама ...

01 листопада 2011 року

Відповідає Консультант медичної лабораторії «Сінево Україна»:

консультант медичної лабораторії «Сінево Україна»

Привіт Сама. У Вас однозначно є кольпіт і його потрібно лікувати. Однак які саме у Вас висипання не зрозуміло і яке дослідження Ви проводили на генітальний герпес теж не зрозуміло (є різні види герпесу і різні методи дослідження). Вірус папіломи людини (6,16,18) у Вас не виявлено (який вид дослідження? Що шукали ДНК? Антитіла?) При цьому виявлено папіломи зовнішніх статевих органів. Як давно вони у Вас з'явилися? Які у Вас висипання? Багато питань може вирішити тільки лікар на очному прийомі! Системна терапія папіломавірусної і герпетичної інфекції включає в себе видалення папіломи і лікування противірусними препаратами. Специфічною терапії папіломавірусу, здатного позбавити організм від вірусу досі не існує. Природний імунітет самостійно справляється з вірусом в організмі протягом 2 років в 90% випадку. У будь-якому випадку планувати зараз вагітність не варто. Спочатку потрібно вилікується Вам і потім планувати вагітність. Коментувати назанчения лікаря не етично. Якщо не довіряєте цього лікаря знайдіть такого кому будете довіряти. Будьте здорові!

2011-03-01 11:40:54

Запитує Алеся:

Добрий день. Під час вагітності (4 роки тому) у мене піднялася висока температура, а на лівій сідниці з'явилися кілька зудять прищиків, мені поставили діагноз герпес Зостер, аналізи ніякі не брали, мазала висипання фукорцином, потім трохи ацикловиром, жодного іншого лікування призначено не було , довго близько 1,5 місяці зберігалася біль на шкіри сідниці і біль спускалася по нозі, було боляче доторкатися до шкіри. Через 8 місяців після народження дитини висипання з'явилися знову в тому ж місці, і тепер періодично з'являються, при цьому вже немає болю, тільки свербіж. Що це герпес Зостер або генітальний герпес? І чи можуть бути погані наслідки для моєї дитини адже рецидив або перша поява сталося під час вагітності? Зараз дитина здорова.

03 березня 2011 року

Відповідає Агабабов Ернест Даніелович:

Лікар загальної практики

Привіт Алеся, наслідки для дитини не буде ніяких, не хвилюйтеся з цього приводу, підозрювати генітальний герпес так само немає підстав, з того, що Ви написали приводу сумніватися в діагнозі не бачу. Лікування краще проводити спільно з лікарем невропатологом.

2010-12-18 9:46:12

Запитує Тетяна:

Добрий день. Я на 27 тижні вагітності. З другого триместру вагітності періодично (раз на місяць) турбують в області геніталій - свербіж, білуваті виділення, з'являється невелика висип (буквально кілька біленьких прищики). З цими скаргами звернулася до свого гінеколога, який направив на здачу аналізу на торч інфекції. Ось результати -
Антитіла Ig A до Chimydia - не виявлено, Антитіла IgG до Chimydia - не виявлено.
Антитіла IgM до Сytomegalovirus - не виявлено, Антитіла IgG до Сytomegalovirus - виявлено (2,368 при нормі - 0,103).
Антитіла IgM до Herpes 1 | 2 - не виявлено, Антитіла IgG до Herpes 1 | 2 - виявлено (3,985 при нормі - 0,104),
Антитіла IgM до Toxoplasma - не виявлено, Антитіла IgG до Toxoplasma - виявлено (1,858 при нормі 0,217),
Антитіла IgM до Rubella - не виявлено, Антитіла IgG до Rubella - не виявлено.
Діагноз гінеколога - молочниця. Пролікувалася вже 2 рази, симптоми знімаються, але рівно на 2-3 тижні, далі - рецедив з такими ж симптомами. Виникає питання - мож пов НЕ молочниця зовсім, а наприклад - генітальний герпес, а гінеколог через недбальство і схожою симптоматикою списує на молочницю, тому лікування і не приносить нормальних результатів?

14 січня 2011 року

Відповідає Медичний консультант порталу «health-ua.org»:

Лікар загальної практики

Добрий день, Тетяна! Може бути і герпес, але зазвичай при активації герпесу повинен бути позитивний результат по IgM до ВПГ ½. Позитивний результат у цій імуноглобуліну дозволяє запідозрити наявність активації герпетичної інфекції. Але достовірно визначити активність герпесу можна лише, провівши методом ПЛР аналіз крові на ДНК ВПГ ½. Якщо ДНК вірусу у Вас в крові є, значить, вірус активний і вимагає лікування. Якщо ДНК вірусу у Вас в крові немає, значить. Вірус неактивний, спить, шкоди не завдає, лікування не вимагає. До речі, ви носите в собі не тільки ВПГ ½, а й ЦМВ. Активність цього вірусу потрібно також перевіряти під час вагітності. Для перевірки активності ЦМВ потрібно методом ПЛР проводити аналіз крові, сечі, слини на ДНК ЦМВ. Перевіряти активність ЦМВ І ВПГ ½ потрібно в кожному триместрі вагітності і додатково при появі симптомів висипу і ГРВІ під час вагітності. А до токсоплазмам у Вас стійкий довічний імунітет. Так як Ви більше ніколи токсоплазмозом хворіти не будете, обстежитися і лікуватися за токсоплазмам Вам більше ніколи не потрібно. Що стосується симптомів молочниці, то під час вагітності вони, на жаль, зустрічаються досить часто. Ваша імунна система працює більш напружено, ніж зазвичай, ось прояви урогенітального дисбактеріозу у Вас і почастішали. На жаль, але лікуватися під час вагітності можна тільки симптоматично. Будьте здорові!

2010-03-25 18:37:07

Запитує Олена:

До вагітності "отримала" генітальний герпес, пізно зрозуміла, завагітніла і лікувати вже не стали з лікарем. Але! він кожен місяць, вже 3 рік. Спочатку вагітність, потім годування - разом 2 роки без лікування тільки мазі. Потім скільки не говорила лікаря - так по дрібниці - протефлазид, герпевір в табл. Вообщем дурниця. Хочу народити другу дитину, боюся. Вірус вже проявляється 3,5 року щомісяця! Без особливого лікування! вже без лікаря пробувала і імуномакс, і Вальтрекс 3 міс, і панавір (під час якого пішли висипання все одно). Моя лікар просто сказала - я не знаю. На ряду з цим папіломовірусу 16 !, була ерозія - прибрали кріодеструкцією. З чого починати і до кого звертатися? Що можна зробити? Грошей витратила повно, а результату немає. У чоловіка, до речі, тільки один раз при занкомстве було висипання і за ці роки жодного разу !! Заздалегідь дякую

15 квітня 2010 року

Відповідає Марков Ігор Семенович:

Лікар інфекціоніст, доктор медицини

Можете звернутися до мене, Олена. Детальніше про все, що Вас турбує (герпес, ВПЛ, планування вагітності), можете почитати в мене на сайті.

2009-12-29 16:03:26

Запитує Динара:

Доктор, здрастуйте. Допоможіть будь ласка, не знаю вже що делать.У мене генітальний герпес вже років 10-12.Проявленія активної форми (висипання) були 2-3 рази на рік, а часом і 1 раз.За останній рік висипання стали вже через місяць-два. останні аналізи були 3,57 при нормі 0,3.Проявленія важкі-мене ламає як при температурі 38 С.А температура в нормі. цілу добу, потім виступають висипання на геніталіях.Начінаю пити в перші 24 години "Вальтрекс" 2 рази в суткі.Потом днів через 5 все проходіт.Все б нічого але мене турбує, то що кожен місяць ми плануємо вагітність, і мені роблять інсімінаціі (показання до інсімінаціі є, тк. у чоловіка оліготетрозооспермія і аглютинація) .Врачі кажуть, що після останнього висипання потрібно лікувати генітальний герпес 3 місяці, щоб титр дійшов до 1 хочаб, а потім можна робити дану процедуру, лякають потворністю ребенка. пройшла вже лікування циклоферон пів року по з Хемі, нічого не помогает.І ось зараз Вам пишу, коли генітальний герпес у мене в стадії загострення, а планована інсімінація призначена на 13-14 січня. (В анамнезі антитіла до ТГ, п'ю еутірокс в дозі 100-75, незнаю чи дає це до мого загальному стану якийсь отношеніе.но вирішила написати, тк.іммунітет взагалі у мене по здачі крові дуже знижений) .Доктор, у мене єдина надія на Вас, допоможіть, роз'ясніть мені хоч що-небудь, що мені робити? Які ліки потрібно пити і коли можна робити інсімінацію в моєму випадку? Дякую.

31 січня 2010 року

Відповідає Консультант медичної лабораторії «Сінево Україна»:

консультант медичної лабораторії «Сінево Україна»

Добрий день, Динара! Що стосується герпесу, спочатку (до інсемінації) потрібно коректно довести наявність гострої форми герпетичної інфекції і при отримань доказів, провести профілактичне лікування високотітрованний імуноглобуліном людини. Орієнтуватися на титри антитіл (IgM, IgG) до ВПГ ½ не варто, їх визначення допомагає тільки підтвердити факт носійства вірусу (IgG) і запідозрити активну інфекцію або реактивацію хронічної інфекції (IgM). Коректне обстеження на активність ВПГ має на увазі проведення методом ПЛР аналізу крові на ДНК ВПГ ½. Якщо на момент обстеження у Вас є ознаки генітального герпесу (симптоми активації вірусу), тобто характерні висипання, необхідно додатково провести ПЛР дослідження вмісту бульбашки на ДНК ВПГ. Віруси простого герпесу потребують лікування тільки в разі виявлення їх реплікативних форм (виявлення ДНК вірусу в крові та вмісті бульбашки методом ПЛР). Якщо Ви проведете инсеминацию на фоні не леченного гострого або реактивировать хронічного генітального герпесу ризик інфікування плода становитиме близько 30%. Якщо ж ДНК ВПГ ½ під час обстеження виявлено не буде, значить, вірус спить, можете сміливо вагітніти. Крім того, не забудьте планово 5-7 разів за час вагітності визначати активність герпесвірусів (методом ПЛР). Будьте здорові!

2008-11-05 14:57:49

Запитує Карина:

Доброго дня! Спасибо большое за Ваші відповіді! Дізналася много корисних, но питання залиша.
У мене діагностувалі дісплазію Шийки матки (легка степень), после чого провели аналізи на всі Можливі віруси и виявило генітальний герпес 2 IgM. Відчутніх сімптомів (як гепреса опісують) Ніколи НЕ Було, я й гадки НЕ мала про проблеми, тім более, что всегда вікорістовувала презерватив! Що потрібно лікуваті Це вже зрозуміло. У мене питання: я Збирай віходітьзамуж, статево контакту з ЦІМ партнерів не Було и дівчат до мене у него теж НЕ Було. Чи можу я его заразіті при статево акті после того як пройду курс лікування Аджея вірус у мене все одно залиша? Я зрозуміла, що 95% людей і так його можуть мати, але всерівно якось хочу захистити свого партнера, адже герпес у мене це в по суті моя помилка і не хочу що б у нього були проблеми, особливо з огляду на, що особисто я охоронялася і все одно отримала герпес ... і як це може відбитися на майбутній вагітності? Звичайно, я пройду курс лікування і буду обстежитися далі! Я просто не хочу нікому нашкодити.
Велике спасибі за відповідь!

25 листопада 2008 року

Відповідає Консультант медичної лабораторії «Сінево Україна»:

консультант медичної лабораторії «Сінево Україна»

Добрий день, Карина! ВПГ 2 однозначно не має ніякого відношення до Вашої дисплазії. Діагностику ВПГ 2 провели в повному обсязі? Хибнопозитивний результат виключений? Перш ніж починати лікування, потрібно встановити не тільки наявність вірусу в організмі, але і визначити його активність на даний момент. Для цього, проведіть аналіз крові на IgG, IgM до ВПГ 2 методом ІФА (кількісний аналіз) і аналіз крові на ДНК ВПГ 2 методом ПЛР. Якщо ДНК вірусу виявлено не буде, значить, в лікуванні немає необхідності. Ви самі абсолютно вірно помітили, що видалити вірус з організму не можна, а лікувати не активну форму просто немає сенсу. Що стосується зараження ВПГ, то це зовсім не обов'язково статевий шлях, вірус міг потрапити до Вас ще в ранньому дитинстві побутовим шляхом, через поцілунки родичів і т.д. Та й чи впевнені Ви на 100%, що Ваш майбутній чоловік не заражений цим вірусом? Щоб не звинувачувати себе марно, умовте його провести зараз діагностику ВПГ, по тій же схемі, яка рекомендована і Вам. Удачі вам!

Удачі вам

Читати далі

генітальний герпес

Одного разу заразившись генітальним герпесом, ви залишитеся з ним назавжди. У більшості випадків у хворих є тільки незначно виражені прояви або ж бачимо повністю безсимптомний наявність вірусу. Але це не означає, що він не вимагає уваги

Але це не означає, що він не вимагає уваги

Читати далі

Генітальний герпес и его роль в патології у жінок

Останнім часом спостерігається Підвищення частоти запальних захворювань геніталій герпетічної етіології з переважанням латентного, хронічного рецидивного перебігу з розвитку різніх порушеннях репродуктивного та соматичного здоров'я ...

Останнім часом спостерігається Підвищення частоти запальних захворювань геніталій герпетічної етіології з переважанням латентного, хронічного рецидивного перебігу з розвитку різніх порушеннях репродуктивного та соматичного здоров'я

Читати далі

генітальний герпес

ГГ є однією з самих поширених вірусних інфекцій людини. Понад 90% населення земної кулі інфіковано ВПГ, і до 20% з них мають ті чи інші клінічні прояви інфекції. Герпетические інфекції представляють собою групу ...

Герпетические інфекції представляють собою групу

Читати далі

Випадкові зв'язку і хвороби, подаровані Венерою

Від раптової закоханості можна втратити не тільки голову, але і здоров'я. І що найприкріше, «любов» може пройти дуже швидко, а ось її наслідки цілком здатні зіпсувати все подальше життя, адже деякі ЗПСШ досі вважаються невиліковними.

Чим це загрожує майбутній дитині?
Чи може це як то пошкодити вагітності?
Чи можна отримати інформацію?
Скажіть, чи не так страшна моя хвороба?
Повністю чи я вилікувався?
Чи потрібно чоловікові пройти дослідження (у нього немає ніяких симптомів)?
Чи можна вагітніти і які можуть бути загрози для майбутньої дитини?
А якщо раптом, затримка місячних і допустимість вагітності, то як вчинити?
Лікування природно не по вище вказаних препаратів?
? що Ви можете сказати з приводу призначення лікаря?