гіпертонічна хвороба 2 ступеня ризик 3

Health-ua.org - медичний портал онлайн консультації дитячих і дорослих лікарів усіх спеціальностей. Ви можете задати питання на тему 'гіпертонічна хвороба 2 ступеня ризик 3' і отримати безкоштовно онлайн консультацію лікаря.

2015-02-17 4:02:51

Запитує Павло:

мені 37 років ріст 195 вага 120кг.1 рік тому поставили діагноз гіпертонічна хвороба 2 ступеня ризик 3 після стаціонарного лікування призначений егілок 2,5мг вранці і ввечері, вдень Лозап 50мг, вранці індапаміт 2.5мг і ввечері аторвастатин 20мг. за висновком Холтера є надшлуночкові, шлуночкові і групові екстросістолія за добу понад 1000 штук. Останнім часом помічаю що після прийому їжі виникає тахікардія до 100 ударів в хвилину через 30-40 хв після прийому їжі, з'явився кому в грудях, почуття зупинки серця випадання пульсу запаморочення. що зі мною відбувається

18 лютого 2015 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Вам слід перевірити шлунок, зробити УЗД органів черевної порожнини, якщо скарги пов'язані з прийомом їжі. Якщо з'явилися нові скарги, яких не було при першому моніторування, потрібно робити його повторно. Доза егілок 2,5 мг - дуже маленька, уточніть у лікаря, з яких міркувань призначена саме вона.

2013-11-30 18:53:38

Запитує ЛАРА:

Доброго дня! моєму татові (58 років) на початку жовтня 2013 був напад інфаркту перебував на межі життя і смерті терміново зробили операцію на серці діагноз первинний Q позитивний інфаркт міокарда нижньої стінки лівого шлуночка. Операція ЧТК ПК з імплантацією стента хіепса .діагноз гіпертонічна хвороба 3 ступеня ризик 4 .лежал спочатку в реанімації 3 дні потім десять днів в лікарні і 21 один день в санаторії. Зараз вдома на лікарняному .але часто йому погано -Дієта дотримуємося режим теж ліки п'ємо. лікуючий лікар каже що 5 грудня лікарняний закриває і на роботу вже. а у нього робота пов'язана з великими навантаженнями -він електрик монтажник. кажіть скільки повинен тривати лікарняний чи можна направити на МСЕ для встановлення групи інвалідності та що ще можна зробити для поліпшення стану здоров'я тата?

05 грудня 2013 року

Відповідає Сичов Віктор Анатолійович:

лікар кардіохірург

Надішліть (або привезіть) результати коронарографії. Ймовірно є ще стенози коронарних артерій?

2013-03-06 10:48:00

Запитує Валентина:

Добрий день. Я б хотіла поставити запитання з приводу свого тата. Справа в тому, що в листопаді 2012 року він проходив медичний огляд і в ході огляду з'ясувалося, що ЕКГ неважливе. Пролежав у районній лікарні, потім направляли в міську лікарню, перевіряли судини, робили холтерівське моніторування. Судини чисті, а по результату холтера були зупинки серця. Підтримали серце трохи і виписали, призначивши препарати такі як: престаріум А, БЕТЛОК, симвастатину, АСПІРИН КАРДІО. Зараз він щодня 3 рази в день вимірює тиск і спостерігає частоту пульсу. Однак досить часто кількість ударів в хвилину досягає лише 35 ударів "+" "-", незважаючи на регулярне застосування прописаних препаратів, при цьому тиск в нормі. Скажіть будь ласка, може необхідно замінити препарати на інші, або додати будь-якої підвищує частоту серцебиття? І якщо він буде пити каву, то кава буде лише підвищувати тиск або також частішати пульс, і чи варто так робити? І скажіть ще, пахова грижа впливає на роботу серця і чи можна її оперувати при даному діагнозі? Заздалегідь дякую! На жаль результатів ЕКГ нема на руках. Виписка Каронарографіі: гіпертонічна хвороба 2 ступеня, ризик 3, ускладнення: шлуночкова екстрасистолія. Виписка ЕХО: склероз аорти, кальциноз кільця Іствью., АОК-1 ступеня, мітральний клапан 1 ступеня, мітральна недостатність, порожнини серця не розширені, порушена дісталічекская функція ЛШ по 1 типу, скоротливості міокарда ЛШ задовільна

12 березня 2013 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Думаю, в цьому випадку потрібно чітко диференціювати, справжня чи це брадикардія (коли вимірюється 35 уд / хв). Справа в тому, що часто так буває при частій екстрасистолії, особливо коли кожен другий удар серця - передчасний (це називається бігемінія). При цьому насправді серце б'ється не 35, а 70 разів за хвилину, просто передчасний удар менш наповнений і не завжди прощупується на артеріях. Якщо ж це справжня брадикардія 35 / хв, то медикаментозно це не лікується, а вимагає імплантації електрокардіостимулятора. У цьому плані велику допомогу надає Холтерівське моніторування.

2008-12-15 8:43:50

Запитує Олена:

Діагноз ІХС, гіпертонічна хвороба стадії ступеня, ризик ССО 4 ступеня, гіпертонічної серце. На УЗД Діаметр кореня аорти 30 мм, підвищення інтенсивності відлуння сигналу від стінок аорти. Помірна гіпертрофія міокадрда ЛШ. Дилатація ПЖ. Порожнина ЛШ на верхній межі норми. Мітральна і трикуспидальная регургітація 1 ступеня.
ЛШ Д52, ЛШ з 36, ПШ 28, лп 39, ТЗСЛЖ 11 ТМЖП 11, ТЗСЛЖ 11, МЛЖ 230 гр, ФВ 56%.
Наскільки це серйозно і які можуть бути наслідки. У хворого ще бронхіальна астма.

17 грудня 2008 року

Відповідає Лішневська Вікторія Юріївна:

Лікар кардіолог вищої категорії, д.м.н., доцент

Якщо грамотно стабілізувати рівень артеріального тиску і лікувати ІХС життя пацієнта нічого не загрожує.

2015-09-20 10:48:18

Запитує Іван:

здр.доктор мені 66 лет.27.05.2015г. зробили коронаграфію.Комментарій до дослідження Правий тип коронарного кровотока.Атероматоз коронарних артерій. Ліва коронарна артерія (ЛКА) -стеноз2степені в середній третині передньої низхідної артерії (ПНА), стеноз 2 ступеня в проксимальної третини першої діагональної гілки ПНА.стеноз 2 ступеня в проксимальної третини інтермедіарной гілки ЛКА. Права коронарна артерія (ПКА) -Стеноз 3степені в середній третині артеріі.Діагноз ІХС, стенокардія 111КФК, НПА, гіпертонічна хвороба стадії 111, ризик 3. Метод лікування (АКШ) аортокоронарне шунтірованіе.Можно обійтися без шунтування, і як надалі поведеться організм?

29 вересня 2015 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Зазвичай ступінь стенозу артерій визначають у відсотках. Відновити адекватний кровотік по судинах можна або шунтуванням, або балонної дилатацією і стентуванням. Вам краще під'їхати з даними коронарографії (з диском із записом) до нас в Київську обласну лікарню і предметно обговорити це питання.

2014-12-22 12:03:57

Запитує Галина:

Добридень! Мені 56 років. Жінка. Зріст 164, вага 66 кг. З'явилася блідість під носом, загальний колір шкіри блідо-жовтуватий (з дитинства така). Пройшла узі серця. Результат: висхідний відділ 3,4 см, стінки уплотнени.Структура стулок аортального клапана ущільнена, підвищеноїехогенності. Максимальний градієнт тиску 18 мм рт ст.Регургітаціі нет.Діаметр лівого передсердя 3,22 см.Структура мітрального клапана ущільнена, кальциноз 1 степені.Кінез стулок разнонаправленний.Діастоліческое розбіжність стулок 2,7см.Діастоліческая функція міокарда порушена по релаксаційні тіпу.Максім. градієнт тиску 5,12мм рт ст.Регургітація 1 степені.Верхушечно-діагональні трабекули порожнини лівого желудочка.КДР 4,6см.КСР 3,4 см. Товщина ЗСЛЖ (діастола / систола) 1,1 / 1,35.Толщіна МЖП 1, 17 / 1,30.КДО 111 мл.КСО 40 мл.Ударний обсяг 71 мл.ФВ 67% .Нарушеній локальної скоротливості нет.Правий шлуночок КДР 2,6 см. Стінка 4,0мм.Правое передсердя 3,4 см.Структура клапана легеневої артерії не ізменена.Регургітація 1 ступеня. Структура трикуспидального клапана не ізменена.Регургітація фізіологіческая.Максім. градієнт тиску 2,2 мм рт ст.Ніжняя порожниста вена: діаметр 2,1 см, коллабірует на вдиху більше 50%. Перикард не змінений. Висновок: ознаки неспецифічних змін стінок висхідного відділу аорти, ущільнення фіброзних структур клапанного апппарата, кальциноз 1 ступеня аортального та мітрального клапанів, камери серця в нормі, перегородки інтактні, скорочувальна функція міокарда збережена, ФВ 67%, порушення діастолічної функції лівого шлуночка за релаксаційні типу, що свідчить про зниження піддатливості стінок в систолу при нормальному конечнодіастоліческого тиску в ньому, легеневої гіпертензії не виявлено. Додатково пройшла рентген органів грудної порожнини. Результат: Легеневі поля без переконливих вогнищевих і інфільтративних тіней. Бронхо-судинний малюнок не змінений. Коріння структурні. Синуси вільні. Тінь середостіння не змінена. Межі серця розширені влево.Дуга аорти склерозірована. Висновок: патологія серцево-судинної системи. Діагноз терапевта: Гіпертонічна хвороба 2 ст. ризик 2; залізодефіцитна анемія легкого ступеня, жовчно-кам'яна хвороба, нефроптоз нирок, стан після НАМ з придатками (2001 р). Скільки проживу з таким букетом?))

24 грудня 2014 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Питання не за адресою, його адресуйте небес. Ніхто з нас не знає, хто і скільки проживе. У всякому разі, проблем з серцем у Вас менше, ніж з іншими органами. Блідість під носом і колір Вашої шкіри з серцем не пов'язані. Лікуйте правильно гіпертонічну хворобу, і живіть довго.

2014-06-11 17:48:03

Запитує Валентин:

Добрий день. У мене таке питання: Мені 21 рік. Три роки тому діагностували гіпертонічну хворобу 2 ступеня 1-2 стадії, а ось з групою ризику різнитися-2,3 групи ставлять. Тиск в середньому 140-160 / 90, а при кризах, то тиск піднімалося до 220/100. Буває раптово піднімається. На кардіограмі реєструється гіпертрофія міокарда ЛШ, але на ЕхоКГ, крім ПМК 1 ст. нічого немає. Нирки, надниркові залози досліджували-лікарі розводять руками, і не знають, звідки у мене таке. Але у мене є підозра, на коарктацію аорти (чомусь цей факт вони не беруть до уваги). Тому що, на верхніх кінцівках тиск вище, ніж на ногах. На правій руці 160/90, на лівій 140/90, а на ногах 130/90. У мене питання: чи може це бути від порушень в аорті? Лікарі лікування чомусь не призначають. До кого можна звернутися з вузьких фахівців, щоб хоч якось встановити причину моєї гіпертензії?

13 червня 2014 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Ваше підозра цілком виправдано, просто ваші лікарі, мабуть, не знають таких слів - коарктація аорти. Вам потрібна консультація кардіохірурга, якщо будуть сумніви, робиться або СКТ з контрастуванням, або (рідко) аортография. Якщо це коарктация, лікування одне - операція (або, якщо можливо, стентування з дилатацією).

2010-10-24 22:30:15

Запитує юлія:

Добрий день. Моєму батькові 55 років і йому поставили наступний діагноз: хронічна ревматична хвороба серця поєднаний митрально-аорт-трікуспідальний порок серця складного генезу (ревматичного та атеросклеротичного). Недостатність АК III ступеня, недостатність МК III ступеня, недостатність ТК III ступеня. Вторинна дилятация порожнин серця. Миготлива тахіаарітмія постійна форма СН II А III ор. кл. по № УНА. Напади серцевої астми. Гіпертонічна хвороба II стадії. Ризик III.
Хотілося б знати відсоток успішності операції по заміні клапанів при даному діагнозі, орієнтовну вартість операції і клапанів. Спасибі вам велике

31 жовтня 2010 року

Відповідає Чернишова Анна Станіславівна:

Лікар терапевт, кардіолог першої категорії

Шановна Юліє!
На ці питання в повному обсязі може відповісти тільки кардіохірург.

2010-01-19 19:56:04

Запитує анна:

Здрастуйте, у мене у тата поставили діагноз: гіпертонічна хвороба 2 ступеня, ступінь 3, ризик 4, ішемічна хвороба серця - дифузний кардіосклероз СН 1, церебральний атеросклероз. Дісціркулярная енцефалопатія 2 ступеня з правостороннім геміпорезом, при цьому у нього пісок ще в нирках. Папі 53 роки .. А вже зараз дуже часто у нього тиск 160-180. Іноді онемевают пальці рук. Порадьте, як оздоровлюватися, дуже за нього переживаю.

26 січня 2010 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Треба звернутися до невропатолога і кардіолога за допомогою. Бережіть здоров'я.

Бережіть здоров'я

Читати далі

Антигіпертензивна ефективність ПРЕСТАРІУМ

Периндоприл (ПРЕСТАРІУМ компанії Servier) - один з найбільш вивчених інгібіторів АПФ, він широко застосовується в лікуванні артеріальної гіпертензії. У відділенні гіпертонічної хвороби Інституту кардіології ім. Н.Д. Стражеска АМН України периндоприл ...

Стражеска АМН України периндоприл

Читати далі

метаболічний синдром

Метаболічний синдром - поняття, що об'єднує ряд факторів серцево-судинного ризику, а саме: артеріальну гіпертензію, абдомінальне ожиріння, дисліпідемія та інсулінорезистентність. Для встановлення діагнозу «метаболічний синдром» необхідно ...

Кава - аргумент «ЗА»

Тенденція до прояву гіпертонічних захворювань збільшується серед любителів кави, проте вчені не виявили точної залежності між кількістю випитого напою і загрозою гіпертонії: отримані дані виходять за межі здорового глузду

?кажіть скільки повинен тривати лікарняний чи можна направити на МСЕ для встановлення групи інвалідності та що ще можна зробити для поліпшення стану здоров'я тата?
Ймовірно є ще стенози коронарних артерій?
Скажіть будь ласка, може необхідно замінити препарати на інші, або додати будь-якої підвищує частоту серцебиття?
І якщо він буде пити каву, то кава буде лише підвищувати тиск або також частішати пульс, і чи варто так робити?
І скажіть ще, пахова грижа впливає на роботу серця і чи можна її оперувати при даному діагнозі?
Можно обійтися без шунтування, і як надалі поведеться організм?
Скільки проживу з таким букетом?
90. У мене питання: чи може це бути від порушень в аорті?
До кого можна звернутися з вузьких фахівців, щоб хоч якось встановити причину моєї гіпертензії?