лікування діареї після прийому антибіотиків

Health-ua.org - медичний портал онлайн консультації дитячих і дорослих лікарів усіх спеціальностей. Ви можете задати питання на тему 'лікування діареї після прийому антибіотиків' і отримати безкоштовно онлайн консультацію лікаря.

2014-07-08 19:21:25

Запитує Олена:

Добрий день.Прошу вашої консультаціі.В шлюбі 5 років, є дитина 3,2лет.Семья порядна, сім'я спортсменов.Інтім з іншими партнерами виключений на 100% .Коли стояла на обліку по вагітності природно здавали чоловік і я аналізи на ВІЧ.билі негативними .Ребенок НЕ болеет.Едінственний раз за весь час ми протемпературілі цієї зими., всім семейством.Муж працює в спортзалі тренером і з настанням теплого періоду почали включати кондіціонери.последній місяць скаржився на герпес на губах (у мене герпес так само є і дуже рідко може висипати в л юбой частини тіла, коли проходить хвороба і після прийому антибіотиків) .заболел зуб, гланди, на наступний ранок онімів мову вискочила молочниця на мові і на наступний день паралізувала ліву частину ліца.пошлі до невропатологу.она призначила лікування після деякого препарату чоловік потрапив до лікарні з моторошним отравленіем.10 днів його приводили в чувства.на тлі занепаду імунної системи через вухо виліз герпес, і всередині порожнини рота з цього боку також посипало.глаз НЕ закривается.Пролежал в стаціонарі безрезультатно.пугают втратою глаза.капает краплі для ув лажненія.Общіе аналізи в норме.гемоглобін, тромбоцити, лейкоцити, соя в ідеальному стані в обох, біохімія так само в ідеальному стані. Лімфовузли не запалені, діареї немає, висипань немає, блювоти немає, високої температури немає і взагалі її немає, трохи схуд так як толком не їв в клініці, головних болів нет.Взялі аналіз крові на цетомегаловірус .показал в 10 разів перевищує норму.В інший приватної лабораторії цей вірус не виявілі.Препарати: Валавір, зовіракс, гліцин, імунофан, ацикловір і багато іншого давалі.потом вирішили взяти швидкий тест на ВІЧ.Он показав позитивний результат.Операцій не робити, кров не переливали, стоматолог сімейний (15 років обслуговуємося ) і один раз вирвали чоловікові зу б.уточню особисті відносини чістие.Сдалі тест на ІФА у обох виявлені анти тіла до ВІЧ.У дитини на швидкий тест не обнаружено..Может чи герпес дати такі результати? .Багато раз чула що вони відносяться до однієї групи вірусов.і по ІФА діагноз не ставіться..У нас шок !!! від таких результатів. посоветуйде куди звернутися?

21 липня 2014 року

Відповідає Васкес Естуардо Едуардович:

Лікар загальної практики, к.м.н.

Привіт, Олена! Є у Вас проблеми з імунітетом, на жаль через це на практиці результати на ВІЛ можуть виявитися позитивними, через що періодично варто повторити їх кілька разів - ймовірно так і надійдуть Ваші лікарі. Присутність будь-яких вірусів в крові у вірогідному хронічному стані плутають ще більше деяких лікарів. Вважаємо, що інфекціоніст врахує всі подробиці з анамнезу і відносність будь-яких позитивних тестів. Якщо Ви перебуваєте в Києві можете звернутися до нас на консультацію і конкретніше і індивідуально ми дали б свої рекомендації (http://my.medic.today/index/att_kiev/0-4)

2013-10-20 20:42:26

Запитує Тетяна:

Непереносимість лактози поставили зі слів, т. К. Років з 13-ти після молочного починався понос, крім кисломолочних і то не завжди. Підозрювали Крона. зробили пасаж з барієм - шлунок гіпотонічен, рефлюкс-езофагіт. в шлунку слиз (на ФГДС зазвичай багато жовчі), виразок - немає (в анамнезі виразка пілоруса) Під час рентген при пальпації хворобливість в області кривизни шлунка. Через 2,5 години - в шлунку контрасту немає. контраст в дистальному відділі клубової кишки і сліпий. Рельєф слизової не змінений. Рентгенолог здивувалася, що швидко пройшов контраст, але вранці був пронос. А потім і після першого знімка. Суглоби не болять, відрижки кислим немає. Упав апетіт.С метою виключення илеита призначений РГ до товстого кишечника. Копрограма скільки не робив - крім 1-2 лейкоцитів, 1-2 епітелій, мис. волокна 1-2 і трошки неперетравленої клітковини іноді - нічого нет.Одін раз реакція на приховану кров слабоположітельная, але спеціально не готувалися - їли мясо.Аналіз на дисбактеріоз - кишкова паличка нормальна - 1,8х10 в 8 ступеня, лактобактерії - 10 в 7 ступеня , Бб - 10 в 9 степені.У лікаря виникла підозра, що аналіз калу взагалі не роблять, а пишуть від ліхтаря. Коли здавали біохімію аналіз не вийшов - згорнулася кров. ФГДС - рефлюкс-езофагіт. Лежали в стаціонарі в серпні. До цього вирувало в животі, але понос був не кожен день і не боліло зліва і справа біля пупка. А після прийому Альфа-нормікса, спочатку тиждень запор, а тепер пронос майже постійно. Виписали Интетрикс, але на його тлі через чотири дні прийому знову різі в животі і пронос. Аналізи: амілаза - 128,6, УЗД черевної порожнини - ознаки незначних змін підшлункової залози. У стаціонарі пропонували колоноскопію. Відмовилися. Чи можна замінити її МРТ. ставили нам і СРК і рецидивний синдром надлишкового бактеріального зростання. Холагенная діарея (у нас Жильбер і закид жовчі в шлунок), недостатність лактози (клінічно). Останній діагноз хр. ентерит. Знову антибіотики - Интетрикс 10 днів. відразу за ним Альфа-нормікс. Панзинорм і Лактіале. Вага сильно не знизився на вигляд, але він завжди худий. 61 кг.Ощущеніе, що живіт прилип до спини. Добридень! У мого сина, 20 років, проблеми зі стільцем, постійний пронос і біль у животі. Все почалося після застуди і тривалого кашлю і болю в горлі, коли був призначений Суммамед. Буквально на другий день почався сильний пронос. Лікували ЕНТЕРОЛ. Тимчасове полегшення, вранці почалися болі в животі і пронос. Приймали Нифуроксазид і не раз. Без особливого ефекту. Далі Лактовіт, Ентерол. пронос все одно продовжувався. Також метронідазол. Йогурт, Ентерожерміна, панзинорм. Лежали в лікарні на обстеженні. Загальні аналізи в нормі. ФГДС = рефлюкс. Копрограма неодноразово - без особливих. клітковини. лейкоцитів - 1-2. один раз була прихована кров у незначит кол. Приймали Де-нол 3 тижні, спочатку нічого. а потім знову пронос. Пили Альфанормікс, спазмомен. почався запор мало не цілий тиждень. Після прийому проносного знову пронос і так до цього дня. зробили пасаж барію. Підозрювали Крон, але не знайшли. Все без особливостей, тільки швидка евакуація по тонкому кишечнику. Пишуть дисбактеріоз (СИБР). Раніше ставили СРК і непереносимість лактози. Знову призначили антибіотики - интетрикс, панзінорм.Боліт живіт, пронос вже три рази в день. син вчиться і живе в гуртожитку. Живіт болить і постійний пронос мало не вода. З 13 років була виразка пілоруса. Але начебто немає і сліду. Але такі проблеми з кишечником, що жити неможливо. Будь ласка допоможіть. Як же лікувати цю швидку евакуацію в тонкому кишечнику. нам знову лікують дисбактеріоз, але понос не проходить вже з січня. Чи допоможе лікування від дисбактеріозу, якщо його стільки лікуємо, а він не проходить. Пронос майже кожен день. Після прийому Альфа нормікса у сина стало боліти біля пупка справа і відчуття що в кишках щось зайві і тягне що-то.і з'явився запор. Аналізи зробили і на дисбактеріоз. Патології ніде не виявили крім швидкого проходження по тонкому кишечнику. Поставили діагноз хронічна діарея, надлишковий бактеріальний ріст. Призначили Альфа-нормікс 10 днів, интетрикс 10 днів, панзинорм. Чи не забагато антибіотиків. Дуже турбують різі в животі. Самі приймаємо спазмомен, так як турбують різі і пронос.

28 листопада 2013 року

Відповідає Селюк Мар'яна Миколаївна:

Лікар терапевт вищої категорії, к.м.н., професор

Добрий день, Тетяна!
На жаль, Ви не написали власне питання. Але у Вашій ситуації доцільно звернутися в клініку гастроентерології та пройти повноцінне цілеспрямоване обстеження. Що стосується заміни колоноскопії на МРТ то при колоноскопії можна взяти біопсію (при необхідності) і, можливо лікар думав про дане дослідження.

2013-10-16 20:09:28

Запитує Тетяна:

Добридень! У мого сина, 20 років, проблеми зі стільцем, постійний пронос і біль у животі. Все почалося після застуди і тривалого кашлю і болю в горлі, коли був призначений Суммамед. Буквально на другий день почався сильний пронос. Лікували ЕНТЕРОЛ. Тимчасове полегшення, вранці почалися болі в животі і пронос. Приймали Нифуроксазид і не раз. Без особливого ефекту. Далі Лактовіт, Ентерол. пронос все одно продовжувався. Також метронідазол. Йогурт, Ентерожерміна, панзинорм. Лежали в лікарні на обстеженні. Загальні аналізи в нормі. ФГДС = рефлюкс. Копрограма неодноразово - без особливих. клітковини. лейкоцитів - 1-2. один раз була прихована кров у незначит кол. Приймали Де-нол 3 тижні, спочатку нічого. а потім знову пронос. Пили Альфанормікс, спазмомен. почався запор мало не цілий тиждень. Після прийому проносного знову пронос і так до цього дня. зробили пасаж барію. Підозрювали Крон, але не знайшли. Все без особливостей, тільки швидка евакуація по тонкому кишечнику. Пишуть дисбактеріоз (СИБР). Раніше ставили СРК і непереносимість лактози. Знову призначили антибіотики - интетрикс, панзінорм.Боліт живіт, пронос вже три рази в день. син вчиться і живе в гуртожитку. Живіт болить і постійний пронос мало не вода. З 13 років була виразка пілоруса. Але начебто немає і сліду. Але такі проблеми з кишечником, що жити неможливо. Будь ласка допоможіть. Як же лікувати цю швидку евакуацію в тонкому кишечнику. нам знову лікують дисбактеріоз, але понос не проходить вже з січня. Чи допоможе лікування від дисбактеріозу, якщо його стільки лікуємо, а він не проходить. Пронос майже кожен день. Після прийому Альфа нормікса у сина стало боліти біля пупка справа і відчуття що в кишках щось зайві і тягне що-то.і з'явився запор. Аналізи зробили і на дисбактеріоз. Патології ніде не виявили крім швидкого проходження по тонкому кишечнику. Поставили діагноз хронічна діарея, надлишковий бактеріальний ріст. Призначили Альфа-нормікс 10 днів, интетрикс 10 днів, панзинорм. Чи не забагато антибіотиків. Дуже турбують різі в животі. Самі приймаємо спазмомен, так як турбують різі і пронос.

18 жовтня 2013 року

Відповідає Шидловський Ігор Валерійович:

Лікар сімейної медицини, терапевт першої категорії

Яким методом була доведена лактазная недостатність? Виключений чи діагноз целіакії (глютеновой ентеропатії), хвороби Уиппла, Крона, неспецифічний виразковий коліт? Доведено чи дисбиоз (СИБР)? Чи є печії, відрижки кислим? Чи є набряки ніг? Знижувалася чи маса тіла? Обов'язково потрібно здати кал на приховану (імунно методом).
Не виключено, що доведеться робити колоноскопію.

2013-01-05 20:04:10

Запитує Олена:

Добрий час доби. Мене звуть Олена, мені 45 років. У 2012 році я звернулася в приватну клініку (протягом півтора року мене турбували здуття і важкість у животі, зміна форми стільця, тобто все не так як було раніше). Лікар заговорила про дисбактеріозі. Мною були здані кров, сеча, кал. За результатами аналізу калу були виявлені кишкова паличка, гриби і ще щось вже не пам'ятаю. Лікар призначив мені курс лікування дорогим антибіотиком внутрішньом'язово протягом 10 днів (цефтоназобак). На 7 день уколів почалася діарея. Поступово вона переросла особливо в нічний час до позовів через кожні 20 хвилин з болем в низу живота і підвищенням температури. Я змушена була викликати лікаря додому. Після розказаної мною історії мене хотіли покласти в інфекційну лікарню, але я написала відмову. Мною були здані аналізи крові, сечі, калу на бак посів. Природно після прийому таких сильних антибіотиків, всього того, що було виявлено раннє у мене вже не було. Але зовнішній вигляд калу складався з гною з домішкою крові (я думаю що саме ось такий вигляд калу виходив з мене). Лікар дав мені направлення на колоноскопію і поставив мені діагноз виразковий коліт. Далі мені порадили звернутися до іншого лікаря, який поставив мені діагноз хронічний коліт. Ми з ним протягом двох з половиною місяців зупиняли діарею і природно ні про яку колоноскопії не могло бути й мови. В даний час за моїми відчуттями харчування впливає на здуття живота. Стілець нормалізувався, але все одно не так як це було раніше. Стілець може бути щоденним вечірнім (в цьому випадку потрібно швидше бути вдома) і не щоденним (в цьому випадку потім може і кілька разів в день). Крові в калі я не бачу. Але в лівій частині низу живота іноді я відчуваю кишечник. Дуже велике прохання до Вас підкажіть про яке захворювання кишечника може йти мова і з чого почати обстеження. С ув. Олена

09 січня 2013 року

Відповідає Лукашевич Ілона Вікторівна:

Лікар проктолог другої категорії

Шановна Олена, вкрай важко без очного огляду поставити правильний діагноз, однак припустити кілька варіантів можливо: Неспецифічний виразковий коліт (має хвилеподібний перебіг - періоди загострення, що змінюються періодами ремісії) і антибіотико-асоційований коліт (провокується прийомом досить "сильних" антибіотиків), проте діагноз цей ставитися не тільки на підставі ендоскопічної картини (вона дуже схожа на виразковий коліт), а й на досить специфічному аналізі калу на наявність клостридії діфіцілле і її токсинів в в калі в гострий період. Останнє захворювання виліковується повністю, неспецифічний виразковий коліт - хронічне захворювання і завжди дає рецидиви.

2012-08-01 20:37:48

Запитує Олександр:

Добрий день.
Передісторія:
Мене звуть Олександр, 28 років. З 22 квітня до 2 травня хворів, симптоми: температура 38,5 - 39 трималася перші 3 дні, потім поступово знижувалася, на третій день сильно захворіло горло і потекло з носа. Лімфовузли не хворіли, в розмірах не збільшувалися. Лікар визначила ГРВІ. Мазок з горла показав:
Зростання Streptococcus viridans
Зростання Neisseria spp.
Лікувався антибіотиками, полосканням, спреєм від нежиті. Через пару днів після одужання від цього ГРВІ почалося розлад кишечника, зробив біохімію крові, яка виявила: РПГА з д. диагн. Флекснера 6 1: 200 - дизентерію.
Також було виявлено перевищення АЛТ 58 Е / Л (Нейтрофіли 40% (45-75)
Сегментоядерні нейтрофіли 38% (50-70)
Еозинофіли 1% (2-4)
Моноцити 12% (2-8)
Лімфоцити 47% (25-40)
Антитіла до гепатиту А IgM і IgG не були виявлені.
Було призначено додаткове дослідження, воно показало:
АТ до сердц. вірусу геп В не виявлено
АГ до вир. Геп. З (реф. Метод) не виявлено
Гепатит В, HBs антиген негативний
АТ до вірусу Епштейн-Барр IgM - невиявлений
АТ до вірусу Епштейн-Барр IgG - виявлений
Через тиждень після лікування від діареї (антибіотики Альфа-нормікс, Ентрос-Гель, Лактофільтрум, Дюспаталін) діарейні симптоми пропали. Зробив знову аналіз крові:
АЛТ 29 Е / Л (Білірубін загальний 21 мкмоль / л (Кон'юргірованний білірубін 3.4 мкмоль / л (Вільний білірубін 17,6 мкмоль / л
ПЛР - статус вірус Епштейна - Барр (крові) що невиявлений
Додатково зробив ПЛР слини на вірус Епштейна - Барр - виявлений.
Постійний рідкий стілець через короткий час відновився. Зробив аналіз калу на дисбактеріоз, отримав наступні результати:
Біфідобактерії Бактероїди 8.00 lg KOE / g (9.00-10.00)
Анаеробні коки 10.00 lg KOE / g (9.00-10.00)
Клостридії Лактобактерии Кишкова паличка E.Coli 8.00 lg KOE / g (7.00-8.00)
Ентерококи (гемм-) Інші показники в нормі
Було призначено лікування (Біфіформ, Аципол, Хілак Форте - 20 днів). Через 3 дні після закінчення курсу колишні симптоми стали повертатися і поступово посилюватися. 24.07.12 Був зроблений контрольний аналіз калу, він не показав поліпшень мікрофлори.
26.07.12 після закінчення курсу лікування дисбактеріозу на носі схопився фурункул. Аналізи показали:
Мазок з носа: сильне зростання Staphylococcus aureus
Аналіз крові: Еритроцити 4.39 10Е12 / л (4.50-5.90) ​​10.05.12 - 4.60
Гемоглобін 13.7 г / дл (14.0 -17.5) - 14.2
Нейтрофіли 39.0% (45.0 - 75.0) - 40
Сегментоядерні нейтрофіли 38% (50-70) - 38
Моноцити 12.0% (2.0-8.0) - 12
Лімфоцити 47.0% (25.0 - 40.0) - 47
Інші показники в межах норми
Виявлено АТ IgG до:
Herpes simplex 1, 2
цитомегаловірус
Епштейн-Барр
Також АТ до Chlamydie pneumonaie IgG і IgA
Лікування: Головата свічки № 10, бактробан
30.07.12 виявив червону несильно сверблячі висипи на голівці члена. Аналіз показав: Enterococcus faecalis (сильне зростання) і Morganella morganii (сильне зростання).
31.07.12 на підошві правої стопи висипання, які дерматолог визначив як грибок. Призначено для висипань на голівці і підошві: Ципрофлоксацин, Флюкостат, Акрідерм ГК, Нормобакт
питання:
1. Що відбувається з моїм імунітетом?
2. Які захворювання імунної системи можуть бути причиною такої клінічної картини?
3. Які аналізи мені необхідно ще здати?
4. Чи може бути причиною цих проявів дисбактеріоз?
5. Чому лікування дисбактеріозу не дало результатів?
6. Чи доцільний прийом призначеного антибіотика зараз (Ципрофлоксацин)?
7. Яка рекомендована тактика лікування?

03 серпня 2012 року

Відповідає Агабабов Ернест Даніелович:

Лікар загальної практики

Добрий день, Олександр, відповім в тому ж порядку. 1. Можна буде казать зробивши імунограму. 2. Безліч, гадати немає сенсу, зробіть аналіз. 3. Не бачу потреби в до обстеженні 4. Немає такого діагнозу. 5. не думаю, що причинного Вашого захворювання був дизбактеріоз, швидше за нераціональна антибіотикотерапія, корекція якої зазначеними препаратами малоефективна. 6. Не бачу необхідності в антибіотикотерапії в принципі. 7. Чи залежить від багатьох факторів, можете написати мені на пошту, обговоримо - [email protected]nbox.ru

2011-10-20 12:22:20

Запитує Надія:

Зважено Написати Вам в надії Нарешті отріматі відповідь на питання, что мучити мене питання. Майже КОЖЕН місяць на 2 день менструального циклу у мене сильно начинает ломить спину. Почінається Біль з Купріков, потім наростає и оперізує весь попереково відділ, з'являється Внутрішнє тремтіння, слабість в колінах, загальна слабкість. Ближче до вечора з'являється озноб и з'являється подкашливание як при дуже вісокій температурі. Іноді з'являється Діарея, Нудота. Далі почінають ломить все суглоб и суставчікі (до кінчіків пальців) и з'являється висип: на Внутрішній стороні стегна від колена и до паху, пахові ділянки, жівіт, під грудьми и в зоне декольте, на Внутрішній стороні руки, в пахвовіх западинах и на шії. Висип крім зовнішнього її прояву ніяк не турбує (на свербить). Температура тіла коливається від 37 до 37,5 і може триматися до 3 днів. Вранці 3 дні висип ледве проглядається, але до вечора може знову дуже яскравою. Ця висип схожа на почервоніння при діатезі у дітей тільки без видимих ​​окремих прищики (просто почервоніння, немає ні водянистості, ні білих стрижнів). Показати цю висип лікарям вдалося тільки 2 рази, але вони не надали їй ніякого значення так як в цей період приймалися медикаменти і її взяли за алергічну реакцію. Прийом антигістамінних не впливав на її зникнення. Висип зникає десь на 3 день після прояву, біль в спині теж (якщо прийняти німесіл, парацетамол або ін. Знеболюючі - то біль на 2 день вже не відновлюється, хоча висип все одно до вечора знову проявляється). Мені 35 років, зріст 164, вага 65 кг. Робота розумова, в постійній напрузі і за комп'ютером. Місячні почалися в 12 років, встановилися відразу цикл 28, тривалість 7 днів, 1 день середня щедрість, 2-3 дуже рясні (хворобливі), 4 середня, 5-7 мало або виділення, що мажуть. У мене з дитинства вегето-судинна дистания по гіпотонічному типу, мігрені, в 10 років акт. фаза ревматизму, міокардит (на даний момент ревмофактор спокійний вже 2 роки, порок серця не сформувався); періодично брадикардія ЧСС до 46 (холтерівське дослідження ніяких особливих відхилень не показало), дискінезія жовчовивідних шляхів - загин жовчного з перетяжкою, остеохондроз грудного та шийного відділів, міопія -2,0, варикозне розширення вен обох ніг, в травні 2011 виявили кісту в лівій лобовій частці гол. мозку; згідно узі в червні 2011 спайковий процес органів малого тазу, завагітніла, але в серпні на 4-5 тижні плід завмер, 1.09. вискрібали, згідно висновку - аденоміоз (до цього були підозри на ендометріоз) тощо інімала Дуфастон. Після вискоблювання призначили поний курс протизапального лікування - антибіотик 7 днів, метрогил 6 днів, пробіотики 1 міс, вітаміни, Серрата 10 дн., Діспрептаза 6 дн., Прожестін 10 дн., Мулімен продовжую приймати. Аналізи крові і сечі - в нормі; торч інфекції в межах норми, РВ від'ємний. Після закінчення лікування під контролем гінеколога через 8 місяців знову плануємо з чоловіком вагітність і в зв'язку з цим дуже прошу відповісти на мої запитання: 1. Гінекологи мені кажуть про великий ризик для мене при виношуванні вагітності починаючи з 28 тижня в зв'язку з можливою набряком і підвищенням тиску (тому що у мене кіста в голові з невеликим поддавліваніем мозку). Чи так це насправді і на скільки це може вплинути на здоров'я майбутнього малюка? 2. Мене давно турбують вищеописані симптоми. Я не знаю хвороба це чи побічні прояви вже описаних хвороб. Що з цим робити, як усунути і яке можливий вплив це може мати на здоров'я майбутньої дитини? Заздалегідь вдячна за ваші відповіді і рекомендації.

20 жовтня 2011 року

Відповідає Гуньков Сергій Васильович:

Лікар акушер-гінеколог, гінеколог-ендокринолог, провідний науковий співробітник інституту гігієні и токсікології, к.м.н.

Шановна Надія. Подібні прояви в більшій чи меншій мірі доставляють страждання 80% жінок дітородного віку (20-40 років), подібні прояви можуть плавно перерости в клімактеричний синдром, і щомісячні страждання стануть щоденними, тому необхідно специфічне обстеження і адекватне лікування. У частині що стосується планованої вагітності: стан і характер ураження головного мозку з Вашого докладного опису ясний не до кінця. Побоювання фахівців з цього приводу мають «право на життя». З Вашого дозволу радимо Вам наступне: перше - рішення про вагітність слід повинен прийняти консиліум лікарів, друге - тактика підготовки і ведення вагітності повинна бути довірена одному (вибраному Вами) фахівця, план дій, можливі ризики, ускладнення повинні бути зрозумілі Вам і тактика дій в тій чи іншій ситуації зрозуміла. При подібному підході можливий успіх.

2010-12-21 18:16:05

Запітує Світлана:

Привіт, мені 28 років, у мене в перебігу 2-х років температура 37-38 (найчастіше 37-37,4;) в денний час.
У 2001 р булу віразка 12-палої кишки (зарубцювалася после лікування), дісконезія жовчовівідніх Шляхів. До 2005 р кожні півроку проходила Профілактичне лікування. З 2005 р НЕ лікувалася (брала омез, гастал, мезим при болях).
У Сейчас годину (в течение року) болить шлунок Незалежності від прийому їжі, Відрижка повітрям (іноді їжею, кислотою), Нудота, тяжкість в шлунку после їжі, запори (после їжі в Громадському місцях Діарея). Різкого зниженя у вазі немає, но їдять Нарівні з чоловіком, а в туалет ходжу раз в 3-4 дня в невелікій кількості.
Аналіз на антитіла H.pylori lgG 12,0 (реф.знач.2 тіжні тому всю ніч булу блювота и рідкий стілець (около 10 разів за ніч, «проточний»), Біль в шлунку; зв'язати з їжею НЕ можу, їла ті, что и інші члени сім'ї. течение следующего дня булу слабкість, температура 38,5. звернула до гастроентеролог, вона поставила під харчування діагноз Гостра гастродуоденіт або харчове Отруєння, пояснила, что «Попереду вихідні дні, відповідальність на себе брати не собирается »и Відправила до інфекціоніста. Я пропила в течение 3-х днів Аугментин, регідрон, мезим, интетрикс, БІФІ про м. звернула до Іншого гастроентеролог, вона зв'язана блювоту и пронос з великим скупченням жовчі и призначила курс антібіотіка на 7 днів: Аугментин 500 мг. (7 дн.х3р.д.) + біфіформ (7 дн.х3 р.д ) + метронідазол (10 д.х3 р.д.), пульцет 40 мг. (7 д. натщесерце и на ніч); 20 днів хофитол (3 р.д / їжі), 15 днів Моторикс (3 р.д.п / їжі). Пропила курс антібіотіків, но часта Відрижка повітрям, кислотою и дискомфорт после їжі залишилось.
Я прочитала на Вашому сайті, что дісконезію жовчовівідніх Шляхів и підвіщену температуру могут віклікаті лямблії. Порадьте, будь ласка, Пожалуйста Додаткове обстеження мені нужно пройти, щоб віявіті и усунуті причину постійніх болів и дискомфорту в шлунку и субфебрилитета. Вже 2 роки періодічно звертає до лікарів, но все розводять руками.
Заранее большое спасибо за ответ.

24 December 2010 року

Відповідає Селюк Мар'яна Миколаївна:

Лікар терапевт вищої категорії, к.м.н., професор

Добрий день, Світлана!
Найбільш часто вживаний тестом в лабораторній діагностіці лямбліозу залішається мікроскопія осадовіх компонентів фекалій або вмісту, отриманий при дуоденальному зондуванні з метою Виявлення цист лямблій. Перспективний спосіб лабораторної діагностики лямбліозу сегодня залішаються методи імунофлуоресценції та імуноферментного АНАЛІЗУ, что віявляють спеціфічні антитіла в сіроватці крови и антигени в фекаліях
Великий спектр аналізів роблять ПРИВАТНІ лабораторії. У своєму городе зверніться в будь-яку лабораторію и Вам зроблять необхідні тести.

У своєму городе зверніться в будь-яку лабораторію и Вам зроблять необхідні тести

Читати далі

діарея мандрівників

Діареї мандрівників в останні роки приділяється велика увага, значно зросла кількість медичних і просвітницьких публікацій на цю тему. Це обумовлено зростаючою кількістю подорожуючих, міграцією населення, переважанням цієї діареї в.

Це обумовлено зростаючою кількістю подорожуючих, міграцією населення, переважанням цієї діареї в

Читати далі

антибиотикоассоциированной діареї

Однією з актуальних проблем медицини на сучасному етапі є розвиток на фоні застосування антимікробних препаратів антибиотикоассоциированной диарей (ААД). Частота діареї на тлі антибіотикотерапії вариабельна і, перш за все, залежить від ...

Может чи герпес дати такі результати?
Посоветуйде куди звернутися?
Виключений чи діагноз целіакії (глютеновой ентеропатії), хвороби Уиппла, Крона, неспецифічний виразковий коліт?
Доведено чи дисбиоз (СИБР)?
Чи є печії, відрижки кислим?
Чи є набряки ніг?
Знижувалася чи маса тіла?
1. Що відбувається з моїм імунітетом?
2. Які захворювання імунної системи можуть бути причиною такої клінічної картини?
3. Які аналізи мені необхідно ще здати?