порок серця у плоду

Health-ua.org - медичний портал онлайн консультації дитячих і дорослих лікарів усіх спеціальностей. Ви можете задати питання на тему 'порок серця у плоду' і отримати безкоштовно онлайн консультацію лікаря.

2015-05-25 18:15:33

Запитує наталья:

Привіт підкажіть будь ласка, я лікувала хондроз уколами
маваліс 3 уколи, Комбіліпен 5, мидокалм Ріхтер 5уколов, після
дізналася що вагітна 4недлі, правдо маваліс розвиває порок серця у плода, і наскільки небезпечні інші уколи для плода
а може треба робити абрт?

28 травня 2015 року

Відповідає Геревич Юрій Йосипович:

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії, к.м.н.

Добрий день, перед лікуванням у молодої (до 49) років жінки потрібно виключити вагітність, а зараз всі препарати не бажані. При вагітності тільки Комбіліпен - нешкідливий, мовилося протипоказаний, ризик вад серця підвищує, мидокалм - протипоказаний, але не дуже опасен.В цілому ризик вад невеликий, проте гарантій вам ніхто не дасть. Рішення за вами.

2014-04-26 11:39:09

Запитує Ірина:

Здравствуйте.Скажіте ласка 2 різних лікаря з УЗД ставлять порок серця у плода.Одін ставить діагноз ВВР ССС: гіпоплатіческій синдром лівих відділів, а другий: неповна форма AV канала.Еті два діагнози як то пов'язані між собою?

28 квітня 2014 року

Відповідає Амонов Оділь Шукурлаевіч:

Лікар-кардіолог

Привіт, Ірина, я взагалі сумніваюся в узі діагностики плоду особливо на ранніх стадіях.

2014-04-05 17:22:53

Запитує Олена:

Доброго дня! У мене 23- 24 тижні вагітності. Узі показало порок серця в плода. Висновок: ДМШП, ВВР ВПС- подвійний вихід судин з правого шлуночка. Не можна виключити праву дугу аорти. ЕМХА. Допоможіть розібратись що мені треба справи і що має бути. Заздалегідь спосибо!

08 квітня 2014 року

Відповідає Довгань Олександр Михайлович:

Лікар кардіохірург вищої категорії, д.м.н.

Добрий день. Судячи з того, що Ви написали, є велика ймовірність, що дитина народиться з складним вродженим пороком серця. Якщо діагноз підтвердиться, то дитині треба буде виконувати операцію. В які терміни і яку операцію необхідно робити дитині покаже УЗД серця, яке необхідно буде виконати відразу ж після народження дитини. Обстеження необхідно проводити в кардіохірургічному центрі, де є дитяче відділення.

2012-03-30 10:39:58

Запитує Єлизавета:

Добрий день! Підкажіть будь ласка !!! Справа в тому, що у мене було переривання вагітності (порок серця у плоду тетради Фалло), У мене виявили уреоплазму 10 в 4 ступеня, призначили лікування (Юнідокс, Карсил, Бетадин) я вже п'ю 3 день , а що робити моєму чоловікові? чи правильне це лікування? порок серця у плоду не міг бути і через уреоплазми? Підкажіть будь ласка т.к дуже хочемо здорового дитинку !!!! Заздалегідь дякую!

05 квітня 2012 року

Відповідає Медичний консультант порталу «health-ua.org»:

Лікар загальної практики

Привіт, Єлизавета! Порок серця не має ніякого відношення до уреаплазмам. Чоловіка без обстеження, при відсутності клініки урологічного захворювання лікувати не потрібно. Що стосується методів лікування уреаплазмоза і ситуацій, в яких лікування уреаплазмоза є необхідним - це питання відноситься до актуальні питання по темі «Уреаплазмоз». Щоб прочитати відповідь, пройдіть по посиланню уреаплазмоз . Будьте здорові!

2008-02-12 11:00:51

Запитує Тетяна:

Здравствуйте! Дуже прошу допомогти розібратися з аналізами .Аналіз здавала в 2006. Мені тоді ісполнілось29 років. Обстеження проводили на маркери: лямбліозу, опістархоза, токсопороза, хелінобактері (всязь з тривалої 7лет.температурой37,4, останній рік 37,6). Зі зворотного боку на напрямку написано: лямблії отр., Опістархоз отр., Токсопароз отр., IgA до Hel. отр, IgG до Hel. 1: 100. На іншому аркуші сама иммунограмма.
Гуморальнийіммунітет
СРБ-отр
АСЛ-О -200
РСС -22,6
НБСК -22,8
ЦВК -92
IgA - 1,26
IgG -10,64
IgM- 3,12
РФ-ОТР
КЛІТИННИЙ ІМУНІТЕТ
Лейкоцити-6,7
Лімфоцити- 37% 2,48
Т-клітини (СD3) - 64% 1,58
Т-Хеллер (CD4) -40% 0,99
Т-цитотоксичні (CD8) -32% 6,79
ІРІ (CD4 \ CD8) -1,25
НК-КЛІТИНИ (CD16) -30% 0? 74
В- клітки (CD20) -10% 6,24
фагоцитарної активності
ФАГ-46
КАФ-1,6
ФЧ-12
ІЗФ-1,5
НСТспонтанний- 22
НСТстімулірованний-27
Індекс стимульований-1,22 Справа в тому, що я вагітна (5нед.). Пару месецев тому випадково натрапила на один сайт, де було описано порушення фагоцитарної активності. Подивившись на свій аналіз я зрозуміла, що це мене касается.Так ж там було написано, що жінки з такими откланеніямі по здоров'ю зазвичай народжують дітей з вражденимі пороками. За рік до проходження цього аналізу у мене був амніоцентез по мед.показаніям (порок серця у плода) .Будь ласка, підкажіть на скільки небезпечний результат мого аналізу для плода.Заранее дякую за відповідь.

20 лютого 2008 року

Відповідає Консультант медичної лабораторії «Сінево Україна»:

консультант медичної лабораторії «Сінево Україна»

Шановна Тетяна! Ніякого відношення даний аналіз до формування вад розвитку у плода не має. Та й старий аналіз Вам не потрібен. Повторіть його знову і надішліть на консультацію з референтними значеннями норм тієї лабораторії, де здасте. У 10-12 тижнів зробіть УЗД і відвідайте генетика. Ваше психологічний стан (спілкуйтеся з малюком, розповідайте йому який він народиться улюблений і бажаний), здоровий спосіб життя (не паліть, не "висите» в інтернеті, не пийте спиртне і т.д.) і настрій на успіх сформують бажаний результат. Звичайно, якщо Ви будете носити вагітність зі страхами, уявіть, як страшно маленькому створінню і захоче цей чоловічок прийти в світ? Емоції щастя і радості, спокою і гармонії починайте культивувати в собі зараз і негайно - більше бувайте на природі, слухайте класичну музику, кохайте і будьте коханою ... Розумію, що Ви пережили важку травму. Але малюк, який зараз у Вас під серцем, в тому не винен і заслуговує народитися і жити щасливим.

2015-06-26 12:49:06

Запитує Оксана:

Добрий день. На 29 тижні вагітності нам сказали що у плода розмір овального вікна серця вище норми, а саме 6 мм. Скажіть будь ласка, це порок серця? це дуже серйозно? Які максимальні розміри повинні бути в нормі при вагітності? Від чого таке може бути?

14 липня 2015 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Не варто панікувати через це, можливості УЗД досить обмежені і вимірювані розміри далеко не завжди такі насправді. Ось коли дитина народиться, тоді і потрібно буде перевіряти, чи всі шунти закрилися і здорово чи серце. А овальне вікно у плода і має бути відкрито, без нього він не вижив би.

2014-03-19 15:01:50

Запитує Світлана:

Добрий день.
У червні 2011 року на терміні 29 тижнів мені провели ЕКС (причина - дистрес плода по УЗД, порушення серцевого ритму). Народився хлопчик, 650 гр., 29 см. Через 5 днів помер.
За результатами гістології дитини і плаценти був озвучений діагноз - внутрішньоутробна інфекція герпетичного генезу. Всю вагітність 1 раз на місяць з'являвся герпес на губах. Оскільки він був у мене і до вагітності, то гінеколог сказав, що дитині він нічим не загрожує. Починаючи з 22 тижнів (тобто з другого планового УЗД) ставили затримку розвитку, порок серця, маловоддя. Через можливу генетичної аномалії я погодилася на кордоцентез, результат - нормальний чоловічий каріотип.
Після того, що сталося були здані аналізи:
1) Обстеження на TORCH-інфекції - носій ВПГ 1 типу, цитомегаловірусу і вірусу Епштейна-Барр.
2) Аналізи на гормони (прогестерон, пролактин, лютеїнізуючий гормон, ФСГ, ДГЕА-сульфат) - норма
3) Аналізи на антифосфоліпідний синдром: антитіла до фосфоліпідів, антитіла до кардіоліпіну - відсутні, вовчаковий антикоагулянт - норма
4) Гормони щитовидної залози - виявлено аутоімунний тиреоїдит з гіпотиреозом легкого ступеня
5) Коагулограма - норма
6) Каріотипування мене і чоловіка - нормальні генотипи
Тобто ризики при настанні вагітності - віруси, гіпотиреоз і резус конфлікт (у мене 3 «-», а у чоловіка - 2 «+»). Тому за графіком, затвердженим моїми лікарями, я контролювала всі ці ризики - кров на ПЦР вірусів, гормони щитовидки і антитіла по резус-фактору.
На самому початку другої вагітності (липень 2013 року) на терміні 5-6 тижнів в крові одноразово був виявлений ВЕБ, після проведеного лікування - більше не проявлявся, як і ВПГ з ЦМВ. За щитовидці і резусу - все було в нормі.
Вагітність протікала без ускладнень, все скрининги і 2 планових УЗД (в 10 тижнів і 19 тижнів) - все в нормі. Була єдина застуда в 26,5 тижнів (легке нездужання, нежить, температура 37,1). З огляду на мою минулу ситуацію, мені було призначено контрольне УЗД в 27 тижнів. І знову - затримка розвитку 2-3 ступеня, термінова госпіталізація в стаціонар. У день надходження в пологовий будинок мене тієї ж ночі перевели в реанімацію, тому що розвинувся важкий гестоз (тиск 170/120 + білок в сечі 2,6-3г, доходив до 6 один раз, набряки). Я була на прийомі у гінеколога за 10 днів до цього, тиск і білок були в нормі. В першу вагітність гестозу не було. Дотягли нас до 29 тижнів, планове кесареве. Народилася дівчинка, 770 гр, 31 см. На жаль, через місяць вона також померла. За результатами розтину і гістології дитини причиною того, що сталося знову названа внутрішньоутробна інфекція, особливо підкреслена гіпотрофія дитини.
Як таке могло статися? Адже ПЛР нічого не виявляла, крім випадку ВЕБ на початку вагітності. Але тоді ВУІ проявилося б набагато раніше ... Чи міг гестоз спровокувати інфікування? Або діагноз ВУІ ставиться, коли точно не можуть сказати причини? (Є така думка - треба ж щось написати у висновку про смерть ...)
Також в пологовому будинку мені порадили здати аналіз на генетичні мутації гемостазу (8 показників). Результат - мутація Серпіна 1 (PAI-1) (антагоніст тканинного активатора плазміногену) по гомозиготному типу 4G / 4G - підвищений ризик гіпоксії, затримки внутрішньоутробного розвитку, важкого гестозу. Всі інші (F2-протромбин, F5, F7, F1 3A1, FGB - фібриноген, ITGA2-α2 интегрин, ITGB3-b интегрин) - нейтральний генотип.
Чи можна вважати причину ЗВУР знайденої? Або для цього повинна бути мутація одночасно декількох генів?
Як Ви вважаєте, чи потрібно проводити додаткові дослідження? З приводу наявності мутації Серпін-1 - чи треба приймати препарати до вагітності (які?) Або вже після настання вагітності йти до лікаря (до якого - гінеколог? Терапевт? Гематолог?) За призначеннями? Дякуємо

21 березня 2014 року

Відповідає Корчинська Іванна Іванівна:

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії

Світлана, Ваш випадок непростий і віртуально робити які-небудь висновки складно. Однак, у Вас на руках повинні бути укладення патологоанатомів із зазначенням причини смерті і можливих збудників, обстеження підлягає як плацента, так і новонароджений.
Вказати діагноз, що називається, "зі стелі", неможливо.
Тому спочатку Вам слід з усіма обстеженнями звернутися до інфекціоніста. Крім того, Ви самі можете проаналізувати, що мутація Серпіна 1 може призводити до всього того, що з Вами сталося.
Другим Вашим кроком має бути похід до генетика, я не готова радити щось з питання мутацій гемостазу, це вузька спеціалізація.
Всього доброго, тримайтеся!

2014-02-24 9:06:48

Запитує Natali:

Здраствуйте. Перша вагітність завмерла в 4 тижні в серпні 2012р., Були карічнивіе виділення, зробили узі, виявилося, що є гематома. Під час вагітності я отримала сильний удар в бассейене не знаючи, що вагітна, припускаю, що гематома утворилася від удару. Зробили мед аборт.После здала всі аналізи, виявили ЦМВ, у чоловіка теж тільки ЦМВ. Пройшли курс лікування, перший курс мені не допоміг, я пройшла курс лікування вдруге. Завагітніла рівно через рік в тому ж місяці на тлі дюфастона. У другий день затримки зробили узі, воно показало, що вагітність відповідає 2 неделям.У мене було запалення, ставила свічки віферон і вранці з'явилася карічневое мазня.Гінеколог оглянув, сказав, що ознаки викідіш немає, додав дозу дюфастона. Тоді вагітність була десь 4 тижнів. Через кілька днів знову каричневая мазня. Сахрані вагітність. У следуйушій день зробили узі сердечко билось. Після цього виділення більше не були. Перше скрінігових узі норма. Де то в 10 тижнів виліз герпес на губі, перехворіла на грип. Ще в сечі були бактерії, запалу антибіотики по назанчения лікаря-вільпрофен, нітроксалін, Канефрон. Після цього все було добре. У 20 тижня на УЗД виявили синдром Денді - Уокера, ще інше узі поставило і порок серця. Зробила переривання, викликали роди.Гістологію плода не зробили, тому що вага була 350г.С чоловіком зробили аналіз на каріотип, чекаємо результатів. Я читала, що якщо вагітність переривається на ранніх тижнях, то в більшості случиях є генетичні відхилення, і ось я дуже боюся, що у нас генетична проблема. Як ви думаєте, в чому проблема, чи пов'язані дві невдалі вагітності, що зробити, щоб народити здорогово дитини, і чи є у мене реальний шанс.Я дуже боюся повтору, готова на все, щоб народити здорогово дитини, не поспішаю, можу чекати хоч 5 років. Допоможіть пожайулса, ніхто не дає повноцінні відповіді на мої вопроси.Я дуже отчаенна. Чи може розвиватися порок від грипу або через антибіотики, або можливо ЦМВ знову піднявся?

26 лютого 2014 року

Відповідає Корчинська Іванна Іванівна:

Лікар акушер-гінеколог вищої категорії

Давайте розбиратися по порядку. ЦМВ виявлено яким методом? Які конкретно були результати? Далі Вас правильно відправили на здачу кариотипов, через місяць буде результат. З ним потрібно буде звернутися на консультацію до генетика. Тільки після детального обстеження можна говорити про подальшу стратегію.

2013-11-16 9:39:25

Запитує Катерина:

Доброго дня! Була на ехокардіографії в Києві в центрі дитячої кардіохірургії та кардиографии. Термін вагітності 21 неделя.Данние ехокардіографії: Клапан аорти 3 мм. Висхідна аорта 3 мм. Сегмент "А" дуги аорти 1,1 мм. Права гілка легеневої артерії 1,7 мм. Клапан ЛА 3,8 мм. Стовбур ЛА 3,8 мм. Артер.протока 2,2 мм. Висновок у плода порок серця коарктация аорти. Скажіть, будь ласка, чи може у плода все це не підтвердиться при народженні і що робити?

20 листопада 2013 року

Відповідає Довгань Олександр Михайлович:

Лікар кардіохірург вищої категорії, д.м.н.

Добрий день. Імовірність того, що у Вашої майбутньої дитини підтвердиться такий діагноз становить 80-85%.
Коарктация аорти у новонароджених ставиться до критичних вад. При цьому пороці в перші дні або тижні після народження, дуже часто різко настає погіршення кровообігу, в результаті чого існує загроза життю дитини. Тому, Ви повинні народжувати поблизу кардіохірургічного центру, де є хірургія новонароджених.
Відразу ж після народження дитини необхідно доставити в кардіоцентр, де йому встановлять діагноз і якщо необхідно буде, то нададуть спеціалізовану допомогу.
Наприклад, одним з таких Центрів, де цим займаються, є і наш Центр. Якщо Вас зацікавить, то телефонуйте за т. (044) 2916162, 2916160

(044) 2916162, 2916160

Читати далі

Артеріальна гіпертензія і вагітність

В даний час для лікування АГ у вагітних досить широко застосовують β-адреноблокатори, хоча ще недавно досить часто висловлювалися побоювання, що вони, знижуючи матково-плацентарний кровотік, затримують зростання плоду.

В даний час для лікування АГ у вагітних досить широко застосовують β-адреноблокатори, хоча ще недавно досить часто висловлювалися побоювання, що вони, знижуючи матково-плацентарний кровотік, затримують зростання плоду

Читати далі

Малюкові пересадили серце на 6-й день життя

Американські кардіохірурги домоглися вражаючого успіху: вони провели операцію з трансплантації серця новонародженому хлопчику менше тижня після його появи на світло. Дитина, що народилася до того ж недоношеним, отримав шанс на життя.

Дитина, що народилася до того ж недоношеним, отримав шанс на життя

Читати далі

Кардіохірурги подарували життя хлопчику з важким пороком серця

Ще коли мати малюка Семмі Хорі була на 20-му тижні вагітності, ультразвукове обстеження показало, що у плода є важкий вроджений порок - відсутність одного з шлуночків серця. Але майбутні батьки, засмучені важким звісткою, вирішили, що малюк повинен з'явитися на світло - хай всього лише один-два дня, але вони зможуть відчути себе батьками. Однак завдяки мистецтву лікарів, які зробили малюкові три операції на відкритому серці, він досяг віку семи років і тепер уже нічим не відрізняється від своїх однолітків: футбол - його улюблене проведення часу.

Однак завдяки мистецтву лікарів, які зробили малюкові три операції на відкритому серці, він досяг віку семи років і тепер уже нічим не відрізняється від своїх однолітків: футбол - його улюблене проведення часу

Читати далі

Наймолодша «володарка» кардіостимулятора в світі в доброму здоров'ї

В Англії зустріла свій 16-й день народження дівчинка, яка стала свого часу наймолодшою ​​«володаркою» кардіостимулятора в світі. Лікарі ще до її народження визначили у Стефані Гардінер важке вроджене захворювання серця. До моменту появи дівчинки на світ був готовий спеціальний крихітний прилад, розміром з поштову марку, який і врятував її життя. Навіть її мати не вірила, що дитина виживе, проте Стефані не тільки жива, але і є відмінницею - незабаром вона буде здавати іспити на атестат зрілості.

Еті два діагнози як то пов'язані між собою?
И правильне це лікування?
? порок серця у плоду не міг бути і через уреоплазми?
Звичайно, якщо Ви будете носити вагітність зі страхами, уявіть, як страшно маленькому створінню і захоче цей чоловічок прийти в світ?
Скажіть будь ласка, це порок серця?
Е дуже серйозно?
Які максимальні розміри повинні бути в нормі при вагітності?
Від чого таке може бути?
Як таке могло статися?