синусовааритмія при вагітності

Health-ua.org - медичний портал онлайн консультації дитячих і дорослих лікарів усіх спеціальностей. Ви можете задати питання на тему 'синусовааритмія при вагітності' і отримати безкоштовно онлайн консультацію лікаря.

2016-04-11 17:37:55

Запитує Олександра:

Здравствуйте.Прі вагітності в 31 тиждень у мене виявили сильну аритмію, порадили пройти холтерівське моніторування, за його результатами переважання одиночних екстрасистол 21790, парних 1187, і ставлять попередній діагноз ВСД за змішаним типом і часта одиночна мономорфная право-шлуночкова екстрасистолія-направили в інше місто до аритмолога, де та мені сказала що я приїхала без дообстеження і ставить попередній діагнозкардіосклероз міокардитичний, часта одиночна парна шлуночкова екстрасистолія і синусова т хікардія, прописала бісопролол 5 мг в день вранці, омега 3 1т.в обід, і магнеліс В6 2т 2 рази в день, плюс обстеження: консультація лора (на наявність хронічного тонзиліту, так як часто хворіла ангінами), консультація ендокринолога, гормони і узі щитовидки , повторний холтер на тлі прийому терапії і узі серця.
Висновок лора-що хрон.тонзілліт має місце бути але потрібні додаткові обстеження, гормони в порядку (узі ще не проходила), узі серця заключеніе- часта екстрасистолія і синусова тахікардія, ознаки дисфункції мітрального і трикуспідального клапана, повторний холтер-поодинокі екстрасистоли впали до 5964 , парні до 70, загальна кількість шлуночкової активності впало на 74% .До аритмолога на повторний прийом поїхати не можу, так як вже 36 тижнів, в дорозі народжувати не хочеться, і гінеколог не радить цього робити а місцевий кардіолог на лікарняному, підкажіть ті чи можна мені перестати приймати бісопролол і як краще це зробити (пишуть що треба умеьшать дозування а й так п'ю 5 мг в день) і чи варто приймати інше прописане (омега3 і магнеліс В6)? який прогноз по даній ситуації ви можете дати?

21 квітня 2016 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. У вагітних екстрасистолія - ​​часте явище, найчастіше лікування не вимагає. Бісопролол скасовувати треба поступово, по пів-дози на тиждень. Решта препарати не зроблять істотного впливу ні на Вас, ні на екстрасистолію.

2014-09-24 9:10:07

Запитує Ірина:

Доброго дня! Мені 24 роки. в березні 2014 р сходила до кардіолога, щоб перевірити серце, так як з дитинства кардіограма показувала синусовую арітмію.делала ЕХО, виявили пролапс мітрального клапана 1 ступеня та все. У 2011 році перенесла операцію, лапароскопію - видалення кісти яєчника, в 2012 році потрапила на Північ, на Чукотку, де мені при перевірці серця поставили ще холтер (до цього ніколи не ставили), який показав екстрасистолію і блокаду 1 ступеня. Сказали, що потрібно робити припікання. по приїзду на батьківщину пішла ще раз до кардіолога, на сьогоднішній день у мене на руках сім показань холтера, екстрасистолія була 1600 ШЕ, практично не змінювалися свідчення, я пила панангин, предуктал МВ, соталол, робили крапельниці панангина. Блокада ушла.Месяц тому потрапила до іншого лікаря, який виписала мені Пропанорм, Омакор і магнерот.от Пропанорму стало ще гірше, дуже погано переносила, серце билося частіше, часом з'являлася гіркота в роті, але лікар не скасувала Пропанорм, я пропила його місяць, екстрасистоли збільшилися до 2600. Вона відправила мене на ЕФД, так як всі аналізи у мене в нормі і причину екстрасистолії знайти не можуть, сказала зробити ЕФД і лікуватися у лікаря, який буде проводити дану процедуру. Скажіть, будь ласка, на скільки небезпечна ШЕ, чи варто взагалі приймати ті ліки, які мені виписували? Не хочу робити ЕФД, так як боюся, що буде ще гірше. до перевірки серця відчувала себе чудово, після всіх ліків по відчуттях стало все гірше. я вже не знаю, що робити, відчуваю себе піддослідним кроликом, над яким ставлять експерименти, призначаючи різні препарати і процедури. Зараз я планую вагітність, але в зв'язку з проблемами з серцем не знаю, як мені бути. Вагітність необхідна для вирішення проблем по частині гінекології.

25 вересня 2014 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Ірина, добрий день! Найчастіше екстрасистолія в такій кількості в лікуванні не потребує взагалі, особливо якщо хворий її не відчуває. Для будь-якої медичної процедури, особливо інвазивної, як ЕФД, є свої показання. З такою екстрасистолією я б ЕФД не проводив. Екстрасистолія також не є протипоказанням до вагітності. Будьте здорові!

2014-01-14 8:33:12

Запитує Анастасія:

Мені 29,6 років, друга вагітність (11 тижнів, з 2002 року-аритмія. З урахуванням поставили діагноз: НЦД за змішаним типом, синусова тахікардія, шлуночкова екстрасистолія. Осовном ритм 79 уд. / Хв, шлуночкові екстрасітоли: 10 130, предектоніческій інтервал 500-760 мс. середня кількість на годину 482, поодинокі-10070 (мономорфні), парние- 30, шлуночкові бігеменіі- 428, шлуночкові трігемініі- 141, дажжелудочковие екстрасітоли-16 (предектопіческій інтервал 388-664 мс), середня кількість на годину 0 , 7, поодинокі 5, надшлуночкові тахікардії-1. Підкажіть лікування і становить Чи загрозу майбутній дитині і мені

16 січня 2014 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Екстрасистолія не відноситься до загрозливих життя аритмій, тому під час вагітності рідко вимагає протиаритмічного лікування, так як всі протиаритмічних препаратів небайдужі для плода. На перебіг вагітності екстрасистолія впливу зазвичай не надає.

2013-12-24 1:25:53

Запитує Юлія:

Протягом усіх життя у мене спостерігається оддишка, тахікардтя.Но тільки місяць тому я візуально побачила збільшення щітовідкі.В анамнезі хронічна анемія, остеопороз (під питанням), утомляемсть, оддишка, тахікардія, вагітність двійнею, пологи в липні 2013.Во брешемо вагітності скаржилася лікарям ні тахікардію і серце, до зндокрінологу ніхто не звернув, на ЕКГ з 2010 (раніше не робила) і до цього дня синусового арітмія.Вот де справедливість? Чому ніхто не підказав? (((Мені 24 роки, діткам без тижні 5 місяців, спочатку годувала грудьми, потім змішане, зараз д Евочка на суміші, хлопчик змішане.
УЗД щ.ж.: Перешийок 6мм.структура дифузно НЕ однороднаяя.Правая частка:
довжина-52мм, товщина-22мм, ширина-24мм, обсяг 13.15 см 3
.Структура тканини дифузно не однорідна, за рахунок неуважних гіпоехогенних включень, до 2-3 vvd діаметрі і розсіяних гіперехогенних перемичекобщая ехогенність тканини помірно сніжена.Прі КДК кровотік значно підвищено.
Ліва частка:
Довжина-57мм, товщина 20мм, ширина -23мм, обсяг 12.56см 3.
.Структура тканини дифузно не однорідна, за рахунок неуважних гіпоехогенних включень, до 2-3 vvd діаметрі і розсіяних гіперехогенних перемичекобщая ехогенність тканини помірно сніжена.Прі КДК кровотік значно підвищено.
обсяг залози 25,71 см 3. За ходу посудину пучків шиї лімфовузли не збільшені.
завтра здам на гормони.Но у мене порушений зір і слабке пучеглазіе.І був якийсь криз і сейчас..давленіе 150-180 тримає і пульс 142.Вот такі дела.Сколько пам'ятаю говорила про пульс .а лікар пише мені 80 максимум .. прикро очень..сама то я і не могла подумати про щитовидці, так як є інші проблеми.
Питання таке: чи може вона під дщействіем лікування зменшиться в размерах.Стоіт годувати грудьми, якщо уроввень гормонів буде зашкалювати? Ендокринолог хотіла покласти мене в лікарню, але так не особливо наполягала, але ні з ким дітей залишити (

14 січня 2014 року

Відповідає Бережна Ірина Юріївна:

Лікар ендокринолог, к.м.н.

Привіт Юля.
На жаль, в даному випадку, Вам необхідно лікування і відкладати його не можна. Лікування в стаціонарі необов'язково, але і часу втрачати не можна. Підійдіть безпосередньо, будь ласка, ми постараємося вирішити проблему.

2012-11-15 13:49:49

Запитує Ольга:

Добрий день! Мені 24 роки. З дитинства у мене стоїть діагноз ВСД.В 2009 році були панічні атакі.После цього я почала відчувати перебої. Відчуваю себе при цьому хорошо.Я їх то відчуваю, то нет.В січні 2011 забеременала, потім роділа.Во час вагітності і до вересня цього року їх не помічала вообще.Іх не відчуваю, коли че-то зайнята, гуляю з дитиною, в гостях.Кол штук які мною відчутні-близько 6-20 в день.Делала Узі серця в 2011-все в норме.Екг в вагітність теж. Дігнози: ВСД-по кардинальному типу. Сколеоз. Остеохандроз шийного відділу. Питання: Чи небезпечні екстрасистоли? Як позбутися? Чи можуть вони бути наслідком ВСД і хондроза? Вони мене мучать чисто псіхологіческі.Может мені потрібно лікувати це у психотерапевта? Зробила холтерЕКГ. Висновок: За добу домінує синусовий рітм.Виявлена ​​синусова арітмія.Наджелудочковая екстрасистолія НЕ виявлена.Желудочковая 2-ох тіпов.спорадіческая отдельная.19 днем-17 ночью.Всего за добу 36 штук.Меткі поганого самопочуття вловлюють еденічние шлуночковіекстрасистоли. Підкажіть небезпечні чи ні желудоч.екстрасістоли.Ілі в моєму колічесіве вони взагалі безвредни.Просто в інтернеті прочитала що найнебезпечніші желудочковие.Узі серця норма.Аналізи теж. І ще в ув'язненні немає але виявлено 2 ранні жел.екстрасістоли.Опасин вони? Прописав: Грандаксин, магній + кардінорм Заздалегідь величезне вам спасибі! Вибачте якщо задала дурні питання

28 листопада 2012 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Я б не лікував Ваші екстрасистоли, лікування може бути небезпечніше, ніж самі екстрасистоли. Попринимайте заспокійливі препарати, сходіть до психотерапевта.

2012-03-14 8:30:39

Запитує Елліна:

Привіт, я до вас вже зверталася, спасибо огромное за консультацію. (Почалося у мене в січні 2011 року (10 місяців тому). Ми були з дитиною на лікуванні в іншому місті, мені різко стало погано, викликала швидку, у мене піднявся тиск, ЕКГ було нормальне. Тиск піднявся перший раз. Потім пів року відчувала себе погано, постійно страх смерті, відчуваю як бьутся серце, постійні поколювання, біль. Зверталася до неврологів, кардіологів. Призначали транквілізатори, але від них ставало тільки гірше. Робила холтер (Брадикардия вночі. Циркадний індекс 169%. Шлуночкова екстрасистола 1 градація по Lown . реєструється ся надшлуночкові аритмії характерні для хдорових осіб, кількість арітмій- вище норми. Шлуночкова ектопічна активність в межах норми. Аналіз циркадного типу аритмій недоцільний через невеликого числа аритмій. Синусовий ритм протягом часу спостереження, з ЧСС від 44 до 161 (середня 79) уд, хв. Поодинокі шлуночковіекстрасистоли 1 типу з предектопіческім інтервалом 362 мсек. Вдень 1 (менше 1 на годину). Вночі немає. Міграція водія ритму з ЧСС від 61 до 98 уд, хв Всього: 279 (10 за годину). Днем 173. (9 на годину). Вночі 106 (15 за годину). Паузи за рахунок синусової аритмії з предектопіческім інтервалом від 770 до 1412 (В середньому 1012) мсек.Всего 279. (10 в годину). Днем 266. (14 в годину). Вночі 13. (2 в годину). За час нічного сну виявлені порушення дихання. 8 апное (від 7 до 17 сек), 3 гіпопное (від 11 до 35 сек). Зараз у мене 18 тижнів вагітності, але страхи і проблеми з серцем не покидають. Робила УЗД серця все в нормі, ЕКГ (синусовий ритм неругулярная форма з ЧСС 60-100 в хв. Вертикально положення ЕОС. Порушення провідності по міокарду перефирии). Кардіолог каже, що все нормально. Призначила панангин, валеріану в табл., Магній В6.)
Зараз у мене 34 тижні вагітності. Зробила нове обстеження: Холтерское моніторування (ЧСС днем ​​середня 86, хв. 56, макс 147; ЧСС вночі середня 60, хв. 52, макс 103; ЧСС при навантаженнях 117, хв. 96, макс 147. ЧСС протягом доби в межах вікової норми. Циркадний індекс 143%. протягом доби субмаксимальная ЧСС досягнута 75%. шлуночкова екстрасистолія 0 градації по Lown. Надшлуночкова і шлуночкова ектопічна активність не виявлена. Аналіз циркадного типу аритмій недоцільний через невеликого числа аритмій. за час обстеження спостерігалися типи ритмів: міграція водія р тма по передсердям протягом часу спостереження, з ЧСС від 52 до 147 (середня 76) уд / хв. Спостерігалися такі аритмії: Міграція водія ритму з предектопіческім інтервалом від 518 до 934 (в середньому 802) мсек. Всього: 1074 (45 в годину ). Днем: 286 (19 за годину). Вночі: 788 (90 за годину). Паузи за рахунок синусової аритмії з предектопіческім інтервалом від 782 до 1300 (в середньому тисяча тридцять одна) мсек. Всього: 436 (18 за годину). Днем: 349 (23 в годину). Вночі: 87. (10 в годину).
Зміни ST-T. Епізоди депресії сегмента ST під час фізичного навантаження. Сумарна тривалість епізодів ішемічного зсуву ST - 10 хвилин. "Індекс ішемії" - 2299 (мкВ * хв). Відчуттів 0%. Значущих змін QT-інтервалу на протязі судок не виявлено. Варіабельність ритму серця збережена. Співвідношення високочастотного і низькочастотного компонентів сболонсіровано. За час нічного сну виявлені порушення дихання. 2 апное (від 10 до 34 сек); 1 гіпопное (від 8 сек).)
РЕЗУЛЬТАТ ЕКГ: Синусова аритмія (вираженнаая) з ЧСС 55-88 уд / хв.
ВІДЛУННЯ: Пролапс ПСМК 1 ступеня з регургітацією 1 ступеня. ДХ в обл верхівки.
Допоможіть, будь ласка, розібратися. Це лікується? Мені дуже страшно, переживаю за пологи. Почуття тривоги і страху постійно, нічого не можу вдіяти. Болі, поколювання в області серця є. П'ю Магнерот і настоянку пустирника.

16 березня 2012 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Судячи з висновками УЗД серця і добового моніторування, лікувати у Вас нічого, Ви цілком здорові. Хіба що підвищений тиск, якщо воно продовжує підвищуватися. А аритмії Ваші в лікуванні не потребують, і структурно серце в нормі. Є хороший препарат - афобазол, знімає тривогу.

2010-07-13 22:05:33

Запитує Марина:

Добрий день. Аритмія у мене з'явилася на третьому триместрі вагітності-це в 2005 році. Можна сказати занепокоєння не викликала. У грудні 2008 року я по швидкої поступила в лікарню. Скарги - підвищений тиск і посилена аритмія. ЕКГ: Синусова арітмія.Чісло серцевих скорочень 76 уд / хв. Інтервал RR (сек) - (1.05-0.39). ЧСС (уд / хв) - (57-155) Нормальне положення електричної осі серця: 41 град. Помірні зміни міокарда. При проходженні мед.коміссіі в 2009 році ЕКГ: синусова рітм.Чісло серцевих скорочень 84 уд / хв. Часті правошлуночкові екстрасистоли. Зміни міокарда з порушенням функцій збудливості (по типу тригемінії). У 2010 році ЕКГ: синусова рітм.Чісло серцевих скорочень 82 уд / хв. Нормальне положення електричної осі серця: 35 град. Правошлуночковою екстрасистоли. Помірні зміни міокарда. Екстрасистоли мене турбують в основному в положенні лежачи на спині. А в останні кілька днів практично цілими днями, вночі не відчуваю. А ще з такою погодою знову тиск підвищився і знову ж таки з роботи направили до кардіолога. ЕКГ: синусова ритм нерегулярно. Порушення функцій збудливості по типу алгоритмів (бігемінія) правошлуночкова. Кардіолог виставив діагноз - ВСД за змішаним типом. Правожелудочковая бігемініческая екстрасистолія. Лікування: Мексаритм, Persen, Магнерот. Причину виникнення аритмії встановити не можуть. Кажуть, що це, можливо, наслідки після перенесеної операції у 2004 році (тімектомія). Мій стан мене дуже турбує, всякі нехороші думки приходять в голову. Що ви мені порадите?

19 липня 2010 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. В першу чергу, женіть від себе все нехороші думки, у Вашому житті, ці екстрасистоли не загрожують. Їх походження, швидше за все, вегетативне, від неправильної регуляції роботи серця з боку нервової системи. Спробуйте до них просто не прислухатися. Але добове моніторування ЕКГ по Холтеру все-таки зробіть.

2009-09-11 11:47:55

Запитує Наталія:

Добрий день!!!
У мене зараз 10 тиждень беременності.Прі постановці на облік пройшла електрокардіограмму- в слідстві чого поставлений діагноз синусовааритмія.
Підкажіть, будь ласка, як це може впливати на дитину і які є методи лікування при даному діагнозі ???
Буду дуже вдячна за відповідь

15 вересня 2009 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. У всіх здорових людей серце повинно весь час міняти частоту свого ритму, так що синусовааритмія не їсти хвороба, не хвилюйтеся.

2013-04-18 6:48:44

Запитує ОЛЕНА:

Здраствуйте! У МЕНЕ 15-16 ТИЖНІВ ВАГІТНОСТІ, Я РОБИЛА ХМ ЕКГ.ЗАКЛЮЧЕНІЕ: ВИЗНАЧАЄТЬСЯ синусового ритму, НА ТЛІ ЯКОГО ВИЕВЛЕНИ НАСТУПНІ ТИПИ АРИТМІЙ: ШЛУНОЧКОВІ екстросістолія, НАДЖЕЛУДОЧКОВИЕЕКСТРАСІСТОЛИ, надшлуночкова куплет, надшлуночкова БІГЕМІЯ, ТРІГЕМІНІЯ.ЖЕЛУДОЧКОВАЯ Ектопічні АКТИВНІСТЬ НИЗЬКА, НИЗКОЮ градацію за RYAN (2) .НАДЖЕЛУДОЧКОВАЯ ектопічні АКТИВНІСТЬ ВИСОКАЯ.ЦІРКАДНИЙ ІНДЕКС 1.27 ДИНАМІКА ЧСС БЕЗ ІСТОТНИХ ОСОБЕННОСТЕЙ.В ХОДІ МОНІТОРУВАННЯ БУЛИ ПРОВЕДЕНО навантажувальних проб В ВІДЕЕ підйому ПО СХОДАХ, ПРОБИ З ОПРОВОЖДАЛІСЬ прискорене серцебиття, достовірних даних про ІШЕМІЧНИХ ЗМІНИ СЕГМЕНТА ST НЕ ОТРИМАНО (субмаксимальними ЧСС НЕ ДОСЯГНУТА-66%). ПАУЗ зареєструвалося 204 (МАКСИМАЛЬНАЯ 2072 МС) .ЧЕТИРЕ ПАУЗИ БІЛЬШЕ 2 СЕКУНД, ЯВЛЯЮТЬСЯ СЛІДСТВОМ БЛОКУВАННЯ КОМПЛЕКСА.СУМАРНО подовженого інтервалу QT 0:01 : 26 С. (при пороговому QT 450 МС) Основний РЕЗУЛЬТАТИ регестрации ЕКГ всього комплексів 107343.ЖЕЛУДОЧКОВИЕ АРИТМІЇ вСЬОГО 156 (

22 квітня 2013 року

Відповідає Амонов Оділь Шукурлаевіч:

Лікар-кардіолог

Здрастуйте, шановна Олена. Під час вагітності особливо в першу третину від ліків треба утриматися, я не думаю що вам потрібен якийсь леченіе.На плід це ніяк не подіє він буде отримають своє через плаценту. Для спокою, консультуйтеся у кардіолога раз в мес.Желаю всього найкращого.

Поставити своє запитання Поставити своє запитання

Читати далі

Артеріальна гіпертензія і вагітність

В даний час для лікування АГ у вагітних досить широко застосовують β-адреноблокатори, хоча ще недавно досить часто висловлювалися побоювання, що вони, знижуючи матково-плацентарний кровотік, затримують зростання плоду.

? який прогноз по даній ситуації ви можете дати?
Скажіть, будь ласка, на скільки небезпечна ШЕ, чи варто взагалі приймати ті ліки, які мені виписували?
Вот де справедливість?
Чому ніхто не підказав?
Стоіт годувати грудьми, якщо уроввень гормонів буде зашкалювати?
Питання: Чи небезпечні екстрасистоли?
Як позбутися?
Чи можуть вони бути наслідком ВСД і хондроза?
Может мені потрібно лікувати це у психотерапевта?