що пити при аритмії серця

Health-ua.org - медичний портал онлайн консультації дитячих і дорослих лікарів усіх спеціальностей. Ви можете задати питання на тему 'що пити при аритмії серця' і отримати безкоштовно онлайн консультацію лікаря.

2014-06-21 10:49:54

Запитує Тетяна:

Здрастуйте лікарю! Які препарати можна пити при аритмії. Мені 53 роки. Гіпотеріоз з замісною терапією. Аутоімунний тиреоїдит. Дифузний кардіосклероз. Часта політоіпалая шлуночкова екстрасистолія одиночна і групова. Ранні шлуночковіекстрасистоли. R / T. CHoc5 / Лікування лікар призначила, але я не брала. У мене буває знижується тиск до 85/65 при частоті пульсу вище 90. А всі ліки зі зниженням тиску або впливають на психіку. Лікар сказала, що інших немає. Пила сироватку і було добре більше пів року. Захворів шлунок. Пила м'яту. Для шлунка добре, а для серця, швидше за все, немає. Може, що підкажете?

25 червня 2014 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. На жаль, всі ліки мають побічні ефекти. У Вашому випадку потрібно підбирати препарати індивідуально, під контролем холтерівського моніторування ЕКГ, попередньо зробивши УЗД серця. Назвати універсальний препарат, на жаль, не зможу. М'ята і сироватка в число ліків не входять.

2013-02-14 21:50:48

Запитує Masha:

Доброго дня! У мене до вас таке, досить складне питання. Мені 35 років. Працюю на кількох роботах (КВП, енергетика, радіотехніка, театральне освітлення та ін.), Приходжу додому, буває, о 2 годині ночі-встаю о 7 ранку. Нещодавно помітила, що при моргання правим оком з'являється плямочка як після лампочки - може з'явитися, може зникнути. Відчуття в оці, як ніби потрапили волосся, сміття, іноді ріже око. Хоча і сміття потрапляв неодноразово-було, що цілий місяць бовталася в оці піщинка на кшталт вугілля. У грудні 2012 р була в окуліста-сказала, що все нормально. Але око після попадання сміття то злипався, то сльози, а після цього і з'явилося плямочка при моргання. Дуже хотілося б порадитися як бути далі з оком-що капати, що пити? Маю цілий ряд захворювань: невроз сіннесто-іппохондріческій синдром (діагноз був поставлений в 2003 р в неврологічному відділенні), остеохондроз, ВСД, НЦД за гіпертонічним типом, хронічний гастрит шлунка, AV-блокада серця, синусовааритмія, брадикардія, бувають сильні короткочасні мігрені ... може бути, пляма по неврологічної частини і пройде, сміття в оці який був, може і ні до чого. Ще зовсім недавно у мене при пробудженні вночі сталася така картина-ніби все в очах стало зеленим, як через світлофільтр, але потім все пройшло. Приймаю таблетки: кавінтон, рибоксин, атенолол, еналаприл (димедрол і фенозепам незавжди) курсами. Може у вас є для мене якісь свої рекомендації з цього приводу?

20 лютого 2013 року

Відповідає Прохвачова Олена Станіславівна:

Лікар-офтальмолог вищої категорії

Добрий день. Заочно складно визначити причину Ваших скарг. Спалахи можливі і при захворюваннях сітківки, і при спазмах мозкових судин. Зверніться до офтальмолога для детального обстеження сітківки, включаючи дослідження ОСТ (оптична когерентна томографія), крім того, необхідно звернути увагу на рівень внутрішньоочного тиску. Бажаю здоров'я!

2012-02-07 21:11:52

Запитує Ольга Васильєва:

Привіт, шановні доктора!
Важливо знати вашу думку.
Мені 22 роки. Зростання 171 см, вага 50 кг. Статура швидше худорляве.
З листопада 2011 року (тобто вже більше 1 року) у мене зафіксована аритмія.
Робила УЗД. Виявили незначні пролапс мітрального (1 ступінь) і тріскупідального каналу (1-2 ступінь).
Мені дали направлення в Центр ім.Алмазова в Санкт-Петербурзі. Там робили купу моніторів. Виявили 4 градацію по лаун (екстрасистол приблизно 23000 було за добу). Лікарі, коли бачили це число охали і ахали. У Покровській лікарні (там центр аритмологии) здивувалися кількості екстрасистол і посетовелі на те, що аритмія - слабоізученной область кардіології ... Я розумію. Це так.
Потім пила Магнерот, Омакор. Кількість екстрасистол не зменшилася.
Лікар в Алмазова прописала мені Пропафенон (Ритмонорм, Пропанорм ..).
Пропилу якийсь період, зробила монітор і у мене кількість екстрасистол зменшилась аж до 1500.
Тепер лікар (в Алмазова) говорить пити по 3 таблетки в день цього пропафеноном (по 150 мг кожна таблетка) або робити операцію (це, я так розумію абляцию - через вену в нозі). Ну, якщо з чоловіком захочемо дитини планувати, так однозначно робити операцію треба перед цим завчасно. А операція не дає гарантій, що аритмія пройде або чи не з'явиться в іншому вогнищі ...
вообщем, діагноз - кардіосклероз, міокардит, шлуночкова екстрасистолія (в правому шлуночку), парасистолія.
При чому, я робила аналіз в Павлова (це єдине місце в СПб, де роблять цей аналіз) на антитіла до міокарді. Міокардит аналізи ВИКЛЮЧИЛИ. Однак ж, моя лікар стверджує: все одно міокардит.
Я не хочу бути залежною від таблеток! Своєю аритмії я не відчуваю зовсім! Я почала знижувати Пропанорм і тепер п'ю не 3 таблетки в день, а 0,5 таблетки вранці і 0,5 таблетки ввечері. Аритмія є. Буває сильна. Але її я не відчуваю! Якщо тільки, звичайно, не вимірювати пульс ...
Що стосується опутсвующіх захворювань. Я майже 2 роки пила оральні контрацептиви, а коли їх скасувала, виявилося зниження жіночих статевих гормонів (естроген, прогестерон). Зв'язки з цим порушення менструального циклу. Бачу залежність з аритмією ...
З щитовидкою все добре. З ШКТ - нічого не турбує.
Я не відчуваю аритмію, а таблетки пити доводиться ...
Ще більше мене лякає питання вагітності. Зараз мені 22 роки. Я заміжня. У найближчі роки ми б хотіли планувати вагітність. Однак Чи зможу я виносити дитину і народити його самостійно, а не кесарів ?? мене лякають ці думки !!
Я, звичайно, не лікар (тільки мріяла їм стати в дитинстві), але читаю в літературі ... пишуть, що шлуночкова екстрасистолія без органічних уражень серця не так небезпечна, як її лікування .... Пропанорм якось не шанують і пишуть , що впливає і на серце, і на шлунок, і на кров ........ Перспектива не з приємних.
Хочу бути, як усі здорові люди! Не хочу пити таблетки. Хочу виносити і народити здорову дитину!
помогите советом .... думкою ...
заздалегідь вдячна

10 лютого 2012 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. У дечому Ви праві, іноді лікування несе більше шкоди, ніж хвороба. Протиаритмічні препарати не виліковують, а пригнічують аритмію, тому їх треба пити весь час. Початкове кількість шлуночкових екстрасистол, звичайно, дуже велика, але питання необхідності терапії спірне. Усунути їх можна тільки абляцией, на жаль. Але екстрасистолія НЕ є протипоказанням до виношування вагітності та пологах. І екстрасистолія безпечних форм без клінічних (і суб'єктивних) проявів взагалі не є показанням до лікування.

2012-02-02 6:56:56

Запитує Сергій:

Доброго дня! Мені 30 років, не курю не пью! Почну з того що у мене скаліоз, остеохондроз, недавно знайшли ГПОД, гастрит. Мучуся аритмією, серце завмирає, поштовхи часті! Обстежувався повністю у лікарів, крім ПМК 1ступеню, нічого страшного не знайшли! Нещодавно трапилася незрозуміла зидишка, і при вдиху і при видиху! Але найголовніше не можу спати ночами через аритмію, тільки починаєш засинати, починаються перебої, завмирання в серці! Я не можу жити повноцінним життям, замучали вже! Порадьте куди звертатися і чим лікуватися? Може бути аритмія від шлунка?

06 лютого 2012 року

Відповідає Фесюк Галина Миколаївна:

Лікар кардіолог вищої категорії

Шановний Сергію. Ви забули присвятити нас в результати дослідження ЕКГ; за характером клінічних проявів Вам необхідна адекватна антиаритмічної терапії.

2016-04-11 17:37:55

Запитує Олександра:

Здравствуйте.Прі вагітності в 31 тиждень у мене виявили сильну аритмію, порадили пройти холтерівське моніторування, за його результатами переважання одиночних екстрасистол 21790, парних 1187, і ставлять попередній діагноз ВСД за змішаним типом і часта одиночна мономорфная право-шлуночкова екстрасистолія-направили в інше місто до аритмолога, де та мені сказала що я приїхала без дообстеження і ставить попередній діагнозкардіосклероз міокардитичний, часта одиночна парна шлуночкова екстрасистолія і синусова т хікардія, прописала бісопролол 5 мг в день вранці, омега 3 1т.в обід, і магнеліс В6 2т 2 рази в день, плюс обстеження: консультація лора (на наявність хронічного тонзиліту, так як часто хворіла ангінами), консультація ендокринолога, гормони і узі щитовидки , повторний холтер на тлі прийому терапії і узі серця.
Висновок лора-що хрон.тонзілліт має місце бути але потрібні додаткові обстеження, гормони в порядку (узі ще не проходила), узі серця заключеніе- часта екстрасистолія і синусова тахікардія, ознаки дисфункції мітрального і трикуспідального клапана, повторний холтер-поодинокі екстрасистоли впали до 5964 , парні до 70, загальна кількість шлуночкової активності впало на 74% .До аритмолога на повторний прийом поїхати не можу, так як вже 36 тижнів, в дорозі народжувати не хочеться, і гінеколог не радить цього робити а місцевий кардіолог на лікарняному, підкажіть ті чи можна мені перестати приймати бісопролол і як краще це зробити (пишуть що треба умеьшать дозування а й так п'ю 5 мг в день) і чи варто приймати інше прописане (омега3 і магнеліс В6)? який прогноз по даній ситуації ви можете дати?

21 квітня 2016 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. У вагітних екстрасистолія - ​​часте явище, найчастіше лікування не вимагає. Бісопролол скасовувати треба поступово, по пів-дози на тиждень. Решта препарати не зроблять істотного впливу ні на Вас, ні на екстрасистолію.

2016-01-08 10:31:11

Запитує Лілія:

Добрий день. Батькові (73 роки). 10.11.2015 при плановому огляді -поставлен діагноз -після біопсії "ацинарну аденокарцинома передміхурової залози, G2 Gleason 6 (3 + 3) залозиста гіперплазія передміхурової залози.
. ПСА 11,3 на / мл,
УЗД-хр. Простатіт- передміхурова не збільшена
МРТ-доброякісна гіперплазія і фіброзні зміни поствоспалітельной генезу.
Батько відчуває себе добре, спостерігається з 2004 року. 3-4 рази вночі піднімається в туалет. А 2015 році ПСА підвищилися.
Місяць пив флутамид, ПСА - 4.42,
продовжує пити флутамид.
Операцію з видалення простати боїмося робити-з за миготливої ​​аритмії, гіпертензивне серце (3,5 року кожен день приймає препарати - за призначенням кардіолога)
Чи правильно буде зробити орхідектомія? (Препарати викликають ускладнення на серцево судинну систему-блокують гормони)
Як правильно вибрати лікування?
Боюся що пухлина звикне до відсутності гормону і почнеться зростання. Як правильно вчинити?

10 лютого 2016 року

Відповідає Аксьонов Павло Валерійович:

лікар уролог - андролог, сексолог вищої категорії

Добрий день, зверніться на очну консультацію до онкоуролога в профільну установу.

2015-05-23 13:34:07

Запитує Катерина:

Привіт !!!!! вже незнаю куди звертатися !! На початку квітня 2015 року відбулася отравленіе..помучілась кілька дней.болел шлунок і праве подребье.говорілі йти на ФГДС, але я все не решалась.спустя тиждень мені стало погано, запалило все в шлунку, почастішали сердцебіеніе.спустя півгодини все прошло.ещё через тиждень відбувається такий же напад, на цей раз викликали скорую.оні сказали на прийом до терапевта.попав на прийом, вона ставить діагноз хрон.гастродуоденіт.Випісивает купу аналізів і направленіі.на той момент призначає Омез ДСР, метронідазол, Алмагель ь і дієту # 1.Через 4 дня я пройшла ФГДС.Заключеніе: дуоденогастрального рефлюкс жовчю, помірно вираженний.Помімо цього робила УЗД черевної полості.заключеніе УЗД: печінка-контури рівні, ехоструктури однорідна; жовчний міхур деформований розміри 61 * 27 мм , стінка міхура до 3,3 мм в порожнині жовч і загальний проток4,3.Поджелудочная-дифузно неоднорідна, розмір головки-2,1; тіла-1,7; хвост2,1.діагноз-хронічний холецистит, дифузні зміни підшлункової желези.Также було пройдено УЗД щитовидної залози з укладенням -множественние колоїдні кісти.Сдала а Аліз на гормони щитовидки все в норме.Аналізи крові теж все в норме.Терапевт призначив лікування - дієта # 5,1; креон 25000-3 рази в день 1 місяць, мотилиум-1табл 3 рази в день 10 днів, алмагель 1 М.Л 3 р в день 3 тижні, еманера 20 мг 1 раз на день 3 тижні, аллохол 1 т 3 рази в день 10 дней.также пила амокс.прошло півмісяця лікування начебто все стало нормально, дієту дотримувалася, скинула вес.курс лікування закінчується 25 травня .але тижнів зо два тому мені ставати знову плохо.сперва було почуття страху, смерті.начіналось серцебиття покривалася мурашкамі.потом проходило коли виходила на свіже воздух.работаю кухарем в кафе.неделю тому з'явилося печіння в епігастрії, з'явилася відрижка, клубок у горлі стоіт.20.05 вирішила сходити перевірити серце на Екг мені ставлять діагноз арітмія.на УЗД серце без патологіі.Появілась задишка, трохи проіду важко дихати серцебиття починається учащенное.21.05 йду до терапевта і там ставати погано почалася тахікардія викликали скорую.Скорая робить ЕКГ і не бачать нічого плохого.меня везуть в лікарню і там ще раз роблять ЕКГ.і знову нічого плохого.но з'являються підозри на ОКС.прі тому що не тільки 24 года.конечно я раніше курила але кинула ще давно до захворювання, ну і випівала.также здала аналізи на кров які виявилися благополучними для серця і лікарі зняли підозри на стенокардію.Отправілік гастроентерологу.её діагноз такий-дискінезія жовчовивідних шляхів за гіпотетичним типу .ГЕРБ Ост.сіндром роздратованого кішечніка.опять ж на рекомендували дорогущих ліків, при тому сказавши навіщо я взагалі креон пью.но я його п'ю і до цього день.врач направив до невропатолагу (астенічний синдром) .до нього я ще не ходила, та і незна чи варто ідті.у мене були підозри на міжреберної невралгію.больно грудну клітку при пальпаціі.паралелльно грудній клітці боляче позвоночнік.Помогіте ласка я вже незнаю від чого лікується до кого йти !!! Кожен день сиджу і думаю що зі мною, постійне відчуття страху смерті.Жіву в Казахстані тут не такі вже й хороші лікарі, тільки можуть посилати один до одного і виписувати дорогі ліки.

17 листопада 2015 року

Відповідає Васкес Естуардо Едуардович:

Лікар загальної практики, к.м.н.

Привіт, Катерина! Висновки Ваших лікарів поділяємо: хронічний гастродуоденіт з холецистопанкреатитом, до якого приєднався такий частий синдром як ВСД. Будь-яка причина може виявитися достатньою, для того, щоб проявити світло на хронічні хвороби, а іноді, щоб дати початок ім. У Вашому випадку, схоже, проблеми вже мали місце, просто без яскравих клінічних проявів (отруєння було вирішальним фактором). Рекомендую набратися терпіння і виконувати рекомендації Вашого терапевта або гастроентеролога, хто займається Вами.

2015-04-24 17:40:47

Запитує ирина:

Добрий день. Мені 28 років підкажіть будь ласка, у мене така проблема. Лежала в кардіології була часта екстрасистолія за змішаним типом, аритмія всю трясло. Всі аналізи в нормі, потологии серця немає, щитовидка в нормі. Діагноз ВСД, ШЕ, аллоарітмія. Була у невролога прописали уколи нікотінка, мексидол, кортексин і тіагамму але таблетки я не стала пити тому що в поєднанні Тіогамма і Пропанорму які я зараз п'ю мені ставати погано, в області серця відчуття що серце з шаленою швидкістю трясеться незнаю що це, і серце б'ється хаотично. Чи може це тремтіти лівий шлуночок? Тиск 110/70 часто 110/60 відчуваю при цьому себе добре, але в останні два дні помічала тиск вранці 98/58 пульс 67 і 100/45 пульс 66, що не вимірювала б і непоняла тільки трохи слабкість але вранці у мене так часто. залишився останній укол зробити. Мої симптоми: чорні мушки в очах, в очах двоїтися, голова іноді злегка болить, буває болить середина грудей, тремтіння в області серця, перебої в серці часто через кожні два удари тиша, а й буває хаотично б'ється, буває що аритмії зовсім немає. Часто після малого кількість їжі т.к я по багато зараз не їм починається тріпотіння і після склянки води так само, хоча рентген шлунка показав норму. Сьогодні зробила ЕКГ сказали що одна екстрасіст. пробігла, так що ж мені робити, у кардіолога була у невролога теж лікуюся одним Пропанормом хоча здається що він погано допомагає. До кого мені ще звернутися адже в області серця що то трясеться дуже страшно. А взагалі я людина близько сприймає все до серця. Зараз вже від кожного шереху здригаюся
І ще у мене давно з гінекологією проблеми, два роки тому вирізали кісту, тепер мучуся з постійними запаленням яєчників лягаю в лікарню пролечиваться і потім все по-новому починається. Чи могло це спровокувати такі перебої в серці або все таки нерви? Страшно за життя. Допоможіть розібратися будь ласка.

30 квітня 2015 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Екстрасистолія рідко буває самостійним захворюванням, і не призводить до появи таких скарг, як у Вас. Якщо скарги з'являються після їжі, перевіряти треба шлунково-кишковий тракт (це не тільки рентген шлунка). Якщо є проблеми з гормональною сферою, треба виправляти рівень гормонів. Все це може провокувати екстрасистолію. Ну і седативні препарати не завадять. Ефективність та безпечність антиаритмиков (Пропанорм) перевіряти потрібно добовим мониторированием ЕКГ на тлі прийому препарату.

2015-01-03 19:11:14

Запитує юлія:

чоловікові приписали таблетки: неббіволол-Сандо 2,5 мг, Тромбонет 75мг, лізінопріл2,5, золонет 40мг.ноо він поки їх не приймав чуствовал себе краще, хоча у нього немає ні задишки, що не арітміі.может вони йому не підходять? він відмовляється пити, каже, що чувсва себе гірше 8 грудня 2014 року
Запитує юлія:
ЕКГ нічого не показивает.в харкові в відділенні нетложной кардіо хірургії сказали, що треба робити пластику клапана.хотя чоловік ніколи на серце не скаржився.

30 грудня 2014 року
Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:
Лікар кардіохірург вищої категорії
інформація про консультанта
Добрий день. ЕКГ не має великої діагностичної значущості при вадах мітрального клапана, тут головну роль відіграє УЗД серця. Зараз в цьому інституті працюють хороші фахівці, так що у них, мабуть, є підстави так говорить здравствуйте.мужу на узі видали такий результат: аорта уплотнена.у підстави расшірена.створкі аортального клапана уплотнени.раскритіе стулок достаточное.смиканіе стулок аортального клапана неповне з регуртаціей 1ст.умеренная дилатація порожнини лівого предсердія.гіпертрофія міокарда лівого желудочка.створкі мітрального клапана разрихлени.пролапс стулок мітрального клапана передній 6мм., задней8мм (11ст), задня стулка заходить за пе редную, сепарація стулок до 4 мм з мітральнойрегургітаціей (111ст) .інші клапани без особенностей.зонасінергіі НЕ виявлено.сократітельная функція міокарда в норме.діастоліческая дисфункція міокарда лівого шлуночка за типом аномального расслабленіяЕ \ А0,8.перікард без особливостей

25 грудня 2014 року
Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:
Лікар кардіохірург вищої категорії
інформація про консультанта
Добрий день. Думаю, насправді нічого страшного у Вашого чоловіка немає, але УЗД краще зробити повторно в хорошій кардіохірургічної клініці. І записати ЕКГ, вимірювати артеріальний тиск

06 січня 2015 року

Відповідає Бугайов Михайло Валентинович:

Лікар кардіохірург вищої категорії

Добрий день. Медикаментозно пороки серця не лікуються. Медикаменти потрібні для полегшення симптомів, проявів вторинних змін через вади, для лікування їх ускладнень. Судячи з призначень, у нього підвищується артеріальний тиск? У будь-якому випадку, потрібен хороший, грамотний кардіолог і кардіохірург.

У будь-якому випадку, потрібен хороший, грамотний кардіолог і кардіохірург

Читати далі

Кава, кофеїн і здоров'я

Десятиліття тому вчені поставили під сумнів нешкідливість кави як напою. Вони стверджували, що споживання кави є причиною високого артеріального тиску, серцевої аритмії та інших серцево-судинних захворювань, остеопорозу, не кажучи вже про рак. Всі ці...

Може, що підкажете?
Дуже хотілося б порадитися як бути далі з оком-що капати, що пити?
Може у вас є для мене якісь свої рекомендації з цього приводу?
Однак Чи зможу я виносити дитину і народити його самостійно, а не кесарів ?
Порадьте куди звертатися і чим лікуватися?
Може бути аритмія від шлунка?
? який прогноз по даній ситуації ви можете дати?
Як правильно вчинити?
Чи може це тремтіти лівий шлуночок?